Oppblåsing av Packrafts

Oppblåsing av Packrafts

Forskjellige leverandører av packrafts bruker ulike ventiler på sine båter. Ellers er metoden for oppblåsing i prinsippet den samme. Du fyller båten så full som mulig ved hjelp av den medfølgende pumpesekken. Når det er gjort bruker du lungene til å "toppe" lufttrykket så den blir så hard som mulig. Under finner du detaljerte instruksjoner for både MRS og Kokopelli.

Instruksjoner MRS

Instruksjoner MRS

For oppblåsning følger det med en "pumpesekk" som man kobler til hovedventilen i luftkammeret på packraften.


  • Pumpesekken fyller man deretter med luft som igjen pumpes inn i packraften. Pumpesekken rommer 60 – 70 liter luft og det kreves normalt 5 – 8 repetisjoner for å fylle packraften.

  • Når man ikke får fylt mer luft med pumpesekken kobles denne fra ventilen og hovedventilen skrues på plass. For å fylle packraften fullstendig opp benyttes sekundærventilen ytterst på hovedventilen. Dette er en enveis ventil som ikke slipper ut luft i mellom innblåsingene.

  • Når selve packraften er fylt opp gjenstår bare sete- og ryggputen. Disse blåses enkelt opp gjennom påmontert ventil og skrus igjen når ferdig.

Se vår instruksjonsvideo for mer beskrivende forklaring

Instruksjoner Kokopelli

Instruksjoner Kokopelli

Oppblåsing av Kokopelli sine packrafter følger samme konsept som andre packrafter, men Kokopelli skiller seg ut på et par områder. Packrafter fra Kokopelli har blant annet to kammer og en egenutviklet Leafield D7 ventil som regnes som en av de beste ventilene til packrafter på markedet.