Internt lagringssystem - ISS og TIZIP

Gjennom et internt lagringssystem også kalt ISS (Internal Storage System) kan utstyr lagres tørt og sikkert inne i selve tubene på packraften. ISS består av to lange drybags som festes inne i hver tube som man kan oppbevare utstyr i. TiZip er betegnelsen på selve glidelåsen i tuben som gjør det mulig å åpne og plassere utstyr inn i tubene, TiZip er altså en robust og trykkresistent glidelås i skroget på båten som gir mulighet til lagring inne i tubene.

Foreløpig er det kun MRS som tilbyr en ISS løsning med TiZip, mens Kokopelli tilbyr kun en TiZip løsning og utstyr må derfor oppbevares løst inne i tubene uten et ISS system.

Konseptet med å lagre utstyr inne i selve båten har flere fordeler og noen av disse er:

Med ISS/TiZip får du altså senket tyngdepunktet og gjort packraften til en enda mer stabil plattform enn det den allerede er. Du fjerner vekt fra toppen, og gir rom for å ta med enda mer bagasje som f.eks. en sykkel.

ISS/TiZip vil gjøre lasting og lossing litt mer tidkrevende, og luften må ut av båten når ting skal inn og ut av lasterommet. Systemet gjør båten litt tyngre (ca 100g avhengig av modell), og størrelsene på drybags avhenger av størrelsen på båten, men ligger mellom 100x25cm og 130x30. Det er ei heller noe i veien for å lagre bagasje direkte i tubene.

Vi tilbyr nå ISS/TiZip med følgende modeller fra MRS:

Av Kokopelli Packraftene tilbyr vi Nirvana og Rogue med TiZip.