Jotunheimen

Krekjavatn (Heimre Krekavatnet)

  • Turlengde: 8-10 km
  • Varighet: 2-3 dager
  • Padling: Lett
  • Fysisk: Middels

Jotunheimen er et av de flotteste fjellområdene vi har i Norge. For deg som er glad i å fiske finnes det mange flotte fiskevann, og hvis du er villig til å gå noen timer får du ofte være helt alene. Krekjavatn er et flott fiskevann vest i Jotunheimen, like ovenfor Øvre-Årdal. På denne turen anbefaler vi å leie en "fiskekoie" av Årdal JFF. Da får du også mulighet til å sette garn med packraften.

Leie av fiskekoie: Inatur.no - Krekjavatn

Fiskekort: Inatur.no - Fiskekort Krekjavatn

Se vår turrute her: Jotunheimen - Krekjavatn

Rutebeskrivelse

Etter å ha hentet nøkkel til hytta i Øvre Årdal kjører du Fylkesvei 53 (Tyinvegen) i retning Tyin. Veien går bratt opp mot Jotunheimen fra Øvre Årdal, og 1-2 km før det flater ut svinger du inn til høyre på en grusvei. Det kan lønne seg med en god bil da det er en del hull i grusveien.

Holde høyre helt til du kommer inn til parkeringen ved Småløyptevatnet. Her setter du fra deg bilen og begynner turen inn mot Krekjavatn. Stien er godt merket i begynnelsen, men er vanskelig å finne/forsvinner etter ca 1,5-2 km. Dette gjør ikke så mye da det er relativt enkelt å finne veien herfra.

Du har nå gått langs fjellsiden et stykke, men skal nå opp ca 100 meter. Kryss den lille bekken og  gå oppover. Du skal etter hvert se ned mot Skogsvatnet på din venstre side. Fortsett over toppen med Skogsvatnet på din venstre side, så ser du snart en liten hytte nedenfor deg. Dette er ikke hytta du skal til, men du er nå godt på vei.

Når du kommer ned til hytta kan du sette ut packraften og padle langs land bort til koia du har leid. Den ligger litt opp fra vannet, like etter en liten vik. Det er også mulig å gå på sti langs land videre bort til hytta, men packraft er å anbefale. 

Veien tilbake går langs samme rute, men vil føles noe lettere!

Tips: Det er garn på hytta og det er veldig fin fisk i vannet. Sett garn over natta, så er du sikret en god middag og vel så det!