Langedalen i Luster

Langedalen i Luster

  • Turlengde: 12 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Middels

Informasjon om turen

Turen går inn Langedalen til kanten av Langedalsbreen (en del av Jostedalsbreen). Tilbaketuren gjennomføres med packraft ned Langedøla. Turen er totalt ca 12km og om vannføringen er god kan du padle ca 6km på tilbakeveien. Turen kan gjennomføres på 1 dag hvis man kommer tidlig i gang, men vi anbefaler en overnatting innerst i dalen. Det er noen stryk på denne turen, og hvor vanskelige de er avhenger veldig av vannstand. Følg med på elven på vei innover og merk deg steder hvor du ikke kan padle trygt og komfortabelt.

Rutebeskrivelse

Følg stien innover fra Nystølen langs Langedøla. Etter 3-4 km går stien opp til venstre. Fortsett langs Langedøla innover. Du må krysse noen bekker, og vegetasjonen blir etter hvert noe tettere, men det skal være mulig å komme seg frem uten store problemer.

Innerst i dalen deler elva seg, og du kan se opp mot Langedalsbreen. Her passer det fint å sette opp camp, og du kan bruke resten av dagen på å utforske området, eller velge å padle tilbake til Nystølen. På veien tilbake til Nystølen vil elva stort sett være veldig fin og enkel å padle, selv for nybegynnere. Men det er en liten strekke med flere små stryk. Det er viktig å gå på land og se på hva som kommer før man tar en vurdering på om man vil padle eller gå rundt. Har man litt erfaring med å padle i elv og stryk bør det gå veldig greit, men husk at vannstand kan ha mye å si for vanskelighetsgrad.

Viktig!

  • Vær obs på at isbreer må respekteres. Ikke gå helt opp til breen innerst i dalen om du ikke vet hva du gjør!!!
  • Like etter Nystølen slår Langedøla seg sammen med Austerdalselvi. Det vil da være et lite stryk under ei bru - vær obs!!! Man må under ingen omstendigheter padle lenger en dette om man ikke har erfaring med elvepadling. Det kommer større stryk lenger nede i elva, og å padle videre nedover kan være farlig.

Nyhetsbrev