Reparasjon av din packraft

Reparasjon av packrafts

Reparasjon av din packraft

Det går svært sjeldent hull på en packraft, men er uhellet først ute er det viktig at man reparer packraften på riktig måte ved bruk anbefalt utstyr. Om man gjør en god jobb med reparasjonen kan packraften brukes videre uten at man vil merke at det noen gang har vært et hull i den.

 

Knappenålshull og små luftlekkasjer

Vår anbefalte måte for å tette små hull og luftlekkasjer er å bruke Patch-N-Go Emergency Water Repair Kit. Det bør være 5 celsius eller varmere der du bruker Patch-N-Go settet for at limet skal få skikkelig feste og skape et permanent bånd til underlaget.

 1. Rens området rundt hullet/lekkasjen grundig - Bruk servietten som følger med Patch-N-Go settet, den inneholder alkohol som må fordampe før du fortsetter. Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å rense området rundt hullet - Patch-N-Go fester seg utmerket direkte på utsiden av din Packraft.
 2. Dra forsiktig av baksiden på din Patch-N-Go "lapp" og legg den over hullet - Press forsiktig fra midten og ut for å få ut all luft.
 3. Gni på lappen i 30-60 sekunder for å skape varme - Dette forbedrer festet limet får på packraften. IKKE prøv å løsne på kantene for å se hvor godt limet sitter, det kan ødelegge reparasjonen.
 4. Vent 5 -10 minutter på at limet skal sette seg - Du vil allerede nå kunne bruke packraften, og limet vil sette seg ytterligere i løpet av de neste timene.

 

 Større hull og rifter

Selv om det er svært sjeldent at dette skjer kan man være uheldig å treffe svært spisse gjenstander med packraften. I slike tilfeller vil man som oftest kunne reparere packraften selv ved hjelp av et urethan basert lim og lappene man fikk med når man kjøpte packraften. Vi anbefaler vårt Carmo PVC Seal lim.

 1. Rens og tørk området der du skal lappe, samt lappen du skal bruke - Vi anbefaler at du bruker en serviett med alkohol for å rense området skikkelig. Husk å la alkoholen fordampe før du fortsetter.
 2. Bruk et Urethan basert lim - Denne typen lim vil skape et permanent bånd mellom lappen og packraften og er samme type lim som brukes til å feste på festepunkter, seter osv.
 3. Klipp til lappen - Avhengig av hvor stort hullet/riften er kan det være greit å klippe til den medfølgende lappen. Men husk å ikke klippe den til så den blir for liten, det er bedre at den er litt stor enn for liten. 
 4. Sjekk temperaturen - De fleste urethanbaserte lim fungerer best når det er 10 celsius eller varmere. Under kaldere forhold risikerer du at limet koagulerer og ikke fester seg skikkelig. Hvis du er ute i villmarken kan du varme lim og reparasjonmateriale forsiktig over et bål, stormkjøkken eller en annen varmekilde. Bruk fantasien, men vær forsiktig!
 5. Plassering - Har du tilgang til innsiden av tuben via ISS (internt lagringssystem) er det noen fordeler ved å lappe hull fra innsiden. For det første er lappen beskyttet fra slitasje etter at den er festet. I tillegg er materiale på packraften som oftest renere på innsiden, og det vil gjøre at reparasjonmaterialet festes bedre. Hvis det er en stor rift kan det i noen tilfeller være lurt å lappe på begge sider.
 6. Påfør et tynt lag med lim, både på packraften og på lappen - Vent ca 1 minutt og påfør lag nr 2 med lim på både packraft og lappen. Du kan eventuelt også påføre et tredje lag. Det er viktig med lim helt ut i kantene så det dekker hele lappen.
 7. Påfør lappen - Etter det siste laget med lim kan du påføre lappen med et jevnt trykk. Prøv å legg den så jevnt på som mulig og unngå at den krøller seg. Press den forsiktig på i 2-3 minutter.

 8. Tørketid - Vi anbefaler minimum 3 timers tørketid (dette vil variere med forskjellige lim). Det kan ta opp til 24 timer før limet oppnår optimalt feste, så om et er mulig er det best å vente så lenge. Husk at dette er ment som en permanent løsning - Hvis man ikke gjør det skikkelig og tar seg god tid blir ofte resultatet deretter.

 

Har du spørsmål som angår vedlikehold? Ta kontakt på post@packraftnorge.no

Nyhetsbrev