Siljan til Farris

Siljan til Farris

Packrafting fra Siljan til Gopledal i Farrisvannet

 • Turlengde: 30 km
 • Varighet: 1-3 dager
 • Padling: Lett/Middels
 • Fysisk: Lett/Middels

 

Ruten inneholder noen stryk som kan være nødvendig å gå forbi avhengig av ferdighetsnivå og vannføring

Padlingen i Farrisvannet er på stort åpnet vann og man er derfor utsatt for vær og vind. Det anbefales å sjekke værmeldingen og vurdere hvorvidt meldt motvind eventuelt kan bli for kraftig.

Se vår turbeskrivelse her: Turkart fra Norgeskart

For mange er Telemark og Vestfold ukjent for sine padlemuligheter. Ruten fra Siljan til Farris er en rute som er lite kjent, men som byr på flotte naturopplevelser i rå og fenomenale omgivelser. Ruten er på omlag 3 mil, men man kan naturligvis starte og avslutte andre steder enn hva som beskrives her. Dette er en perfekt helgetur med enten en eller to overnattinger i Farris.

 Dag 1

Ved start fra broen i Siljan vil man følge Siljanelva helt frem til vannet Gorningen. Elva har en blandingen mellom elv og stryk og det er å anbefale å undersøke fe ulike strykene på forhånd før man padler dem.

Fra starten av Gorningen til Gorningdammen tilbakelegger man ca 2,3 km og man må krysse selve dammen til fots. Den gamle tømmerrenna viser veien videre til vannet Lauv. Ved enden av Lauv må man igjen ta packraften på ryggen og gå til Lakssjøen. Her kan det være smart å gå rett øst og følge åkrene og etter hvert veien helt ned til Kistefossen. Der ligger en fin sandstrand som utgjør et godt egnet sted for å sjøsette packraften nok en gang.

Selve Lakssjøen er ca. 1,3 km og går over til Siljanelva som man kan følge hele veien ned til starten til Farrisvannet. Etter ca. 600m kommer man til et lite stryk som kan padles før elven fortsetter.

Ved enden av Siljanelva ved Maurtangen krysser man fylkesgrensen mellom Telemark og Vestfold og padler inn i Farris.

Etter ca. 3,5 km kommer man til Skottangen som kan være et fint sted for lunsj.Fortsetter man videre i ca. 6 km passerer man Roppastad og nå begynner de virkelig fine teltplassene å komme tatt. Etter vår mening blir Farris finere og finere jo lengre sør man kommer og det kryr av ypperlige campplasser. Øyer som er verdt et besøk er blant annet;

 • Eikenesøya
 • Bjørnøya
 • Kilgapet
 • Tangen
 • Lusetangen
 • Halvorsøya
 • Klinkerøya

Her er det bare å velge passende sted for å slå opp teltet eller tarpen. 

Dag 2

Avhengig av hvor god tid man har er øyene i nærheten verdt å undersøke nærmere. Det er masse flotte små avstikkere og bukter som enkelt kan nås med en packraft og som gir en fin naturopplevelse. 

Når man skal padle videre kan man sette kursen mot Ono og følge østsiden av Farris sør. Man passerer da etter hvert Onoøya før man til slutt kommer til Gopledal. Her er det en fin parkeringsplass og eventuelt en gåtur på omlag 2 km før man kommer til muligheter for kollektiv transport.