Hva er Bikerafting

Hva er Bikerafting-Packraft Norge

Bikerafting er et relativt nytt fenomen som har blitt populært flere steder i Europa og i USA. Det er en morsom måte å reise på der man kombinerer sykling og packrafting, noe man kan gjøre fordi packrafter har lav vekt og god bæreevne. Når man skal bikerafte bruker man vanligvis en Fatbike, som er en terrengsykkel med overdimensjonerte dekk. Avhengig av hvor man skal sykle fungerer også andre terrengsykler bra, det viktigste er at de settes opp sånn at du enkelt får med den en packraft og annet utstyr du måtte ha bruk for.

 

 

Sykkelen fester man enkelt i baugen på packraften med stropper gjennom festepunktene og packraften er overraskende stabil selv med en sykkel og sekk i front. Vi anbefaler et Reim- og tausett for sikker og enkel festing av sykkel og annet utstyr.

For mange er det en drøm med såkalte "Bike in, float out" turer. Og det er nettopp det en packraft gir deg muligheten til. Du kan sykle inn i avsidesliggende områder, enten på en sti, grusvei eller rett og slett rett ut i terrenget. På den måten kan du komme deg relativt raskt inn til ellers avsidesliggende områder. Og når beina er utkjørt etter en sykkeltur gjennom vanskelig terreng er det bare å hoppe om bord i din packraft og padle ut igjen.

 

Er du nysgjerrig på bikerafting eller har noen spørsmål om hvilken packraft du bør velge? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Bilder av Jan ŽďánskýOgså i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer