Hvordan pakke ned en packraft

Hvordan pakke ned en packraft-Packraft Norge

Å pakke ned en packraft er relativt enkelt. Forskjellige leverandører av packrafts leverer ulike modeller, men metoden for å pakke ned packraftene er i prinsippet den samme. Derfor kan du følge denne guiden, uavhengig av om du har en packraft fra MRS, Kokopelli, Norseraft eller et annet merke. 

Her har du en rask og enkel metode:

Her er metoden beskrevet med bilder. 

1) Åpne hovedventilen på packraften, samt eventuelle ventiler på ryggstøtte og sete.

2) Klem sete og ryggstøtte sammen så mye som mulig for å få ut alle luften og skru ventilene igjen. Strekk de deretter ut så mye som mulig så de blir flate.

3) Hvis du har en packraft med whitewater spruttrekk må du ta ut "rammen" som skjørtet festes i. Gå ellers videre til steg 4. 

4) Press ut all luft av packraften, for eksempel ved å rulle den raskt sammen fra den enden uten ventil.

5) Når packraften er helt tom for luft anbefaler vi at du bretter den på langs mot midtpartiet. Hvis du har TiZip på din packraft må du passe på at den er lukket igjen før du pakker den sammen.

6) Brett så endene i ca 30 cm lange deler og brett innover til de møtes på midten, eller rull den sammen dersom du skal ha den på utsiden av sekken. Husk å ta på ventilen igjen så du unngår å få fuktighet på innsiden av tubene.

7) Pakkreimen benyttes for å stramme og komprimere packraften ytterligere. Når man har fått en god teknikk skal packraften enkelt kunne pakkes til en størrelse som en liten sovepose.

Det er ikke et fasitsvar på hvilken metode som er best egnet for å pakke sammen en packraft. Det er for mange ulike modeller med ulike egenskaper, og ting som påmonterte finnefester, GoPro mounts og stangholdere vil påvirke hvor enkelt, og hvordan det er best å pakke akkurat din packraft. Men prinsippet er fortsatt det samme, som om ikke annet kan du hente litt inspirasjon til hvordan du skal gjøre det her.

Under ser du en rask og generell instruksjon for pakking av packraft, uavhengig av merke. 

Under ser du hvordan Kokopelli mener at du best pakker ned deres packrafts.

 

Tips til å pakke ned en packraft

  • Dersom du skal pakke ned packraften hjemme før du legger ut på tur kan du komprimere den litt ekstra ved å bruke en støvsuger til å suge ut luften, både av hovedkammer og av sete og ryggstøtte. Dermed sparer du litt ekstra plass frem til du skal bruke den.Trikset fungerer også med elektriske pumper som har en sugefunksjon.
  • Packraften bør ikke være pakket ned like stramt når du lagrer den hjemme. Selv om den tåler det fint vil du få bedre holdbarhet om du pakker den løsere slik at eventuell fuktighet får fordampet og materialet får litt luft.
  • Husk at TiZip alltid skal være igjen når du pakker ned din packraft. Om du pakker ned packraften med åpen TiZip kan zipperen vri seg og bli ødelagt.

 Også i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer