Mange packraftere ønsker å dele sine friluftsinteresser med sin firbente venn. Her har vi samlet våre beste tips og råd basert på erfaringene til våre ambassadører og kunder. 

1. Bruk tid på tilvenning 

For å unngå ubehagelige situasjoner er det viktig å bruke tid på tilvenning. Selv om packraften er en stabil farkost vil det bevegelige gulvet være uvant for en hund. Start gjerne på land før dere beveger dere ut på vannet, øv på kommandoer og tren opp din hund til å trives i packraften. 😄

Les også: Charlotte's første erfaringer med hund i packraft

Første dag i Adventure X2 fra MRS for Felix starter på land. Foto: Kevin Bakken

2. Skaff deg en flytevest for hund 

De fleste hundeeiere tror automatisk at hunden deres kan svømme,. Dette er stort sett riktig, men det kan alltid dukke opp situasjoner hvor en redningsvest vil være livreddende for hunden. Derfor bør flytevesten alltid settes på hunden. 

Dersom man allikevel velger å ikke benytte flytevest, bør trekkselen benyttes. Det vil være mye lettere å få løftet hunden i land eller ombord i båten igjen dersom den skulle være uheldig å falle uti. 

Bodil og Ronja i en Microraft XL. Foto: Ousland Oslo Outdoor

3. Hvor skal hunden sitte?

Det finnes flere muligheter når hunden skal være med på tur. Den vanligste plasseringen er fremme i bauen. Dersom du har spruttrekk er det mulig og åpne i front så du hindrer vannsprut på deg som padler samtidig som hunden får frisk luft og mulighet til å nyte utsikten. 

I mindre båter er det ikke uvanlig å plassere hunden oppå spruttrekket. Spruttrekket er dog ikke like robust som tubene og dørken, og sannsynligheten for rifter er større. 

Packrafter fra MRS, Kokopelli og Anfibio er svært solide og skade forårsaket av hund forekommer svært sjeldent! 

En Cocker Spaniel som nyter turen oppå spruttrekket. Foto: @Belvestad

Tilpass et liggeunderlag

Det tynne packraftgulvet isolerer ikke særlig godt mot det kalde vannet på andre siden. Tilpass derfor et liggeunderlag av skum for å legge til rette for en mer behagelig plass til hunden.  

Gordon setterne Frøya og Kira i en Adventure X2. Foto: Ørjan Opperud

4. Sørg for nok plass

For å finne seg til ro i båten er det viktig med nok plass. Dersom man skal ha med hund og bagasje er det viktig å finne riktig modell til ditt bruk. Anbefalte packrafter til bruk med hund er:

5. Ta pauser!

Sørg for å ta jevnlige pauser for å la hunden gå på land, få tisse og gå av seg "sjøbein". Kanskje hundens neste etappe skal være på land langs elva du padler? 

Foto: Heidi Amundsen (Stuttreistfriluftsliv.no)

 

Er det noe vi har glemt? Kanskje du har noen tips som kan hjelpe andre? Send oss en e-post da vel!


Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

622 reviews
84%
(523)
15%
(91)
1%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

A
Norseraft Viking
Andre Pedersen (Tønsberg, Vestfold og Telemark, Norway)
Motstand ingen hindring

Nå starter sesongen! Packraften skal ta oss til de mest bortgjemte vanna, over de bratteste klipper og sørge for mange gode eventyr :)