Hvordan oppbevare en packraft

Hvordan oppbevare en packraft-Packraft Norge

Å lagre en packraft  riktig er relativt enkelt. Forskjellige leverandører av packrafts leverer ulike modeller, men metoden for å lagre packraftene er i prinsippet den samme. Derfor kan du følge denne guiden, uavhengig av om du har en packraft fra Alpackaraft, Kokopelli, MRS eller en annen produsent.

Hvordan du lagrer din packraft har mye å si for levetid og riktig lagring kan være med på å unngå problemer ute i felt.

Vask av packraft før lagring

Om du ønsker best mulig holdbarhet på din packraft anbefaler vi at du skyller eller vasker den før lagring.

1) Blås opp din packraft, inkludert sete og ryggstøtte.

2) Om den er tørr må du gjerne bruke en støvsuger til å suge opp sand og skitt som har samlet seg på innsiden og som kan være vanskelig å skylle ut.

3) Skyll godt av packraften med kaldt vann for å få vekk sand, grus og andre ting som har festet seg på packraften. Bruk gjerne en mild oppvasksåpe som Zalo en gang i blant får å få vekk oljerester og annen skitt som har festet seg.

4) La packraften lufttørke. Du kan gjerne tørke raskt av den med et håndkle, men den bør uansett få noe tid til å tørke på egenhånd da du ikke vil klare å tørke av all fuktighet. Ikke la den tørke i sola, sett den et sted det er skygge.

5) Undersøk gulv og tuber for tegn til skader. Det er bedre å oppdage og utbedre de nå enn neste gang du er på tur.

Riktig lagring av packraft

1) Sjekk at packraften er helt tørr. Dersom du har TiZip må du sjekke at den er lukket.

2) Brett eller rull den løst sammen. Du ønsker god luftsirkulasjon slik at mest mulig av materialet får tilgang på frisk luft. Dette forebygger vond lukt og gir materialet økt holdbarhet. Du ønsker også minst mulig bøy på TiZip under lagring.

3) Legg packraften på et tørt og kjølig sted. Det optimale er en tørr kjeller eller et loft der temperaturen holder seg stabil. Packraften tåler minusgrader, men du bør forsøke å unngå lagring i minusgrader.

Under ser du noen tips fra Kokopelli for vedlikehold og oppbevaring av packrafts.

Tips

  • Ikke legg tunge ting oppå packraften din under lagring. Det kan føre til slitasje og hull og gir dårlig luftsirkulasjon, som igjen kan føre til vond lukt og dårligere holdbarhet.
  • Ta hensyn til TiZip dersom du har det. Den skal alltid være lukket under lagring, og du bør forsøke å unngå at den bøyes for mye. Om du ikke tar hensyn kan den vri seg og bli ødelagt.Også i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer