Hvordan blåse opp en Packraft

Hvordan blåse opp en Packraft-Packraft Norge

Å blåse opp en packraft er relativt enkelt. Forskjellige leverandører av packrafts bruker ulike ventiler på sine båter, men metoden for oppblåsing er i prinsippet den samme. Derfor kan du følge denne guiden, uavhengig av hvilken modell du har. 

1. Hvordan blåse opp en packraft fra MRS, Norseraft eller Anfibio

1) Åpne hovedventilen
2) Skru på pumpesekken
3) Fyll pumpesekken med luft og press den inn i packraften til den er full.
4) Koble fra pumpesekken
5) Bruk enveisventilen til å "toppe" packraften med luft

Når du har fylt så mye luft som du kan ved hjelp av pumpesekken bruker du lungene til å "toppe" lufttrykket så den blir så hard som mulig. En hard packraft vil gi deg bedre kontroll og ytelse, og det er faktisk mindre sjanse for hull og rifter. Les videre for mer detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker pumpesekkene fra MRS og Kokopelli. 

Tips

  • Varm luft i tuben på packraften trekker seg sammen i kontakt med kaldt vann. Blås derfor packraften opp og legg den i vannkanten noen minutter for nedkjøling før du tar noen siste drag med lungene. Ikke glem å ta ut litt luft når du tar den opp på land en varm sommerdag.
  • Du klarer ikke å fylle for mye luft i packraften ved hjelp av pumpesekken og lungene. Men du bør være forsiktig med å bruke elektriske pumper. Mindre oppladbare pumper kan trygt brukes, men kraftige pumper kan skade packraften, og den kan i verste fall sprenge.

2. Hvordan blåse opp en Packraft fra Kokopelli

Packraftene fra Kokopelli kommer med en Leafield D7 ventil. Fordelen med denne ventilen er at den ikke stikker mye ut, og dermed minsker du sjansen for at den henger seg fast i noe når du padler. Den er også mindre utsatt for slag fra steiner og trær du eventuelt måtte støte på. Denne typen ventil tar noe lenger tid å bruke, men er fortsatt veldig enkel i bruk.

1) Skru av lokket på ventilen, dytt ned "stammen" i midten og vri den til venstre for å åpne ventilen helt.

2) Skru på pumpesekken.

3) Pumpesekken fyller man deretter med luft ved å åpne den, "riste" forsiktig, lukke den og presse luften inn. Det skal være veldig enkelt å få luft inn i sekken, litt "risting" holder. Dersom det blåser mye kan det være litt mer utfordrende. Da vender du åpningen mot vinden og bruker den til å fylle pumpesekken med luft, før du presser den inn i tuben. Pumpesekken rommer 60 – 70 liter luft og det kreves normalt 5 – 8 repetisjoner for å fylle packraften.

4) Når man ikke får fylt mer luft med pumpesekken kobles denne fra ventilen. Skru løs pumpesekken og dytt ned "stammen" i midten og vri den til høyre for å lukke ventilen.

5) For å fylle packraften fullstendig opp kobler du på det medfølgende munnstykket, eller blåser direkte inn i ventilen. I lukket posisjon fungerer den som en enveisventil, så det er ikke noe problem å bruke lungene til å fylle packraften helt full.Også i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer