Å vedlikeholde en packraft er relativt enkelt. Forskjellige leverandører av packrafts leverer ulike modeller, men metoden for å vedlikeholde packraftene er i prinsippet den samme. Derfor kan du følge denne guiden, uavhengig av om du har en packraft fra Alpackaraft, Kokopelli, MRS eller en annen produsent.

En packraft krever lite vedlikehold og er laget for å tåle mye hard bruk. Noen enkle forebyggende tiltak kan allikevel være med på å forlenge båtens levetid og sørge for at du har en packraft som både fungerer bra og ser bra ut i mange år fremover.

Vedlikehold av en packraft du bør foreta med jevne mellomrom

Selv om en packraft ikke krever mye vedlikehold vil den som alt annet utstyr kreve at du vasker av den med jevne mellomrom. Dette er enkelt for de fleste og kan utføres med hageslangen eller en bøtte med vann og en klut på verandaen dersom du bor urbant.

1) Blås opp din packraft, inkludert sete og ryggstøtte.

2) Om den er tørr må du gjerne bruke en støvsuger til å suge opp sand og skitt som har samlet seg på innsiden og som kan være vanskelig å skylle ut.

3) Skyll godt av packraften med kaldt vann for å få vekk sand, grus og andre ting som har festet seg på packraften. Bruk gjerne en mild oppvasksåpe som Zalo en gang i blant får å få vekk oljerester og annen skit som har festet seg.

4) La packraften lufttørke. Du kan gjerne tørke raskt av den med et håndkle, men den bør uansett få noe tid til å tørke på egenhånd da du ikke vil klare å tørke av all fuktighet. Ikke la den tørke i sola, sett den et sted det er skygge.

5) Undersøk gulv og tuber for tegn til skader. Det er bedre å oppdage og utbedre de nå enn neste gang du er på tur.

Vedlikehold av en packraft du bør utføre en til to ganger i året

I løpet av et år med turer vil det trolig oppstå noe slitasje. Enkelt vedlikehold kan sørge for at packraften din holder seg god som ny i årevis, og at du slipper problemer når du er på tur.

1)Følg instruksjonene over om å vaske og tørke packraften.

2) Gå nøye over bunnen på packraften og smør på en tynt lag med Aquaseal eller annet polyuretanbasert lim i eventuelle riper du måtte finne i bunnmateriale og tuber.

3) Sjekk alle sømmer og kanter, spesielt på spruttrekk. Om noe holder på å løsne bruker du Polymarin 2-komponent PVC lim til å lime det på igjen. Legg eventuelt et tynt lag med Aquaseal eller annet polyuretanbasert lim over skjøter der du ser mye slitasje.

Vedlikehold av TiZip for packraft

TiZip er en veldig praktisk løsning for oppbevaring av utstyr, men det er viktig at man foretar korrekt vedlikehold. Vi anbefaler at du bruker enten TiZip® Zipper lube (følger med ved kjøp av packraft med TiZip) eller McNett Zip-Tech® Semi Solid Zipper Lube. Vi anbefaler at du gjør dette før sesongen begynner, midt i sesongen og når sesongen er over og du skal pakke ned packraften for lagring. Om du bruker packraften veldig mye kan det i noen tilfeller være lurt å gjøre dette enda oftere.

1) Åpne din TiZip Zipper og sjekk "tennene" for rusk. Om alt ser bra ut kan du gå til steg 4.

2) Dersom det har kommet noe rusk i "tennene" på din TiZip Zipper må den renses. Bruk en støvsuger forsiktig for å få vekk små sandkorn og annet rusk. Om det fungerte kan du gå videre til steg 4.

3) Bruk en tannbørste og litt vann med Zalo og rens "tennene" forsiktig. Når den er ren kan du tørke forsiktig av og la den lufttørke noen minutter før du går videre.

4) Ta på en liten mengde smøremiddel på begge sider og åpne og lukke flere ganger for å smøre skikkelig. Det bør være relativt enkelt å dra frem og tilbake.

5) Bruk en klut eller litt papir og tørk av alt ekstra smøremiddel. Dette er viktig for å unngå at sand, småstein og annet rusk kommer inn i "tennene" på din TiZip Zipper.

Dersom du følger disse instruksjonene bør din TiZip Zipper holde like lenge som din packraft og være til stor nytte på dine kommende eventyr. Under finder du noen tips til vedlikehold fra Kokopelli.

Tips

  • Vask din packraft hver gang den er brukt i saltvann. Dette gir bedre holdbarhet fordi det ofte er olje og andre ting i vannet som kan påvirke packraftens coating.
  • Ikke bruk UV beskyttende spray. Det vil kunne gjøre reparasjoner vanskelig fordi beskyttelsen bygger at lag som det er vanskelig å lime noe på. Om du allikevel skulle bruke UV beskyttende spray vil den slites av over tid, men frem til den er borte vil du ha vansker med reperasjoner eller påliming av ekstrautstyr.
  • Ikke oppbevar packraften din ute i direkte sollys.Packrafts er dekket av et urethan belegg med høy UV resistens. Dette belegget vil holde på fargen lenge og sørge for at din packraft ser bra ut. Om du derimot velger å utsette din packraft for mye sollys vil den etter en stund kunne bli påvirket av misfarging, og på grunn av UV-aldring få en kortere levetid. Du kan helt trygt bruke din packraft i all slags vær, men unngå oppbevaring i solen - så holder den lenger.
  • Ta med deg TiZip® Zipper lube eller tilsvarende på turen din hvis du har en packraft med TiZip. Da kan du fikse eventuelle problemer underveis på turen.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

772 reviews
84%
(650)
15%
(113)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.