Hva er Packrafting?

For å forklare hva packrafting er må vi først forklare hva en packraft er. 

En packraft er en liten og lett oppblåsbar "båt" som veier fra 1+ kg til opp mot 6 kg. En packraft har ofte en lasteevne på mellom 150 kg og 250 kg og når de ikke er i bruk kan de lett pakkes sammen til størrelsen av en sovepose og bæres i eller på sekken. 

At en packraft er liten, lett og oppblåsbar betyr på ingen måte at den ikke er robust. Alle våre packrafter er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materialet som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer. Med andre ord noe helt annet en plastbåten man får kjøpt i leketøysbutikken.

Foto av: Ruben Soltvedt

Foto av: Ruben Soltvedt


Packrafts kommer i en og tomannsmodeller. En tomannsmodell kan padles alene eller med en kompis/venninne eller kjæresten. Du kan fint ta med deg hund eller barn om bord i en packraft uten å være spesielt redd for hull da de er laget for å tåle sammenstøt med steiner, greiner og lignende. Om det allikevel skulle gå galt inkluderer vi et reparasjonskitt med alle våre packrafts slik at du enkelt og raskt kan foreta en reparasjon (inneholder ikke lim). Vi anbefaler å ha med se litt utstyr for å kunne håndtere små hull og rifter i felt. Se eksempelsevis Field Repair kit og Gorilla Waterproof patch & seal tape.

 

Packrafting er en revolusjon

Packrafting revolusjonerer friluftsliv og hvordan vi kan utforske naturen. Med en packraft fjerner eliminerer man det som en gang var naturgitte hindringer, som elver, fjorder og vann. Det unike med packrafts er hvor lette de er i forhold til bæreevne og robusthet - dette gir helt nye muligheter for alle turinteresserte.

Foto av: Ruben Soltvedt

Fote av: Ruben Soltvedt 

Muligheter med en packraft

Disse farkostene er absolutt noe for deg som er interessert i å utvide egne muligheter i naturen. En packraft kan brukes til å gjøre det du ville gjort i en kano, kajakk eller robåt, men gir også en rekke andre muligheter. Nedpakket tar packraften liten plass, og kan sammen med å årene pakkes på sykkelen eller i ryggsekken for kortere eller lengre turer og ekspedisjoner. Når packraften er oppblåst er det bare å stroppe fast ryggsekken, eller sykkelen, på baugen og du er klar for en transportetappe på vann. Når du er tilbake på land igjen er det bare å montere packraften på ryggsekken, selv om den er oppblåst. Eller den kan bæres for hånd. Dette gir muligheter i elver og stryk, stille vann, eller i kystnære områder, sommer som vinter.

Foto av: Kjetil Krogvold

Foto av: Kjetil Krogvold

Er du en av de som vurderer en kajakk? En packraft trenger ikke noe stativ når den skal fraktes med bilen, og du kan når som helst hoppe på toget eller buss med en packraft nedpakket. Hva med å dra på Hardangervidda og fiske en helg? Ta toget opp, hopp av på en stasjon og gå/padle innover vidda så langt du gidder! Eller ta bil/buss til nærmeste vann og prøv fiskelykken der - med en packraft kan du kanskje fiske deler av vannet du aldri har prøvd før. 

En god mulighet som også må nevnes er såkalt bikerafting, der man kombinerer sykling og packrafting. Dette er veldig populært i USA og i andre europeiske land og er en utrolig morsom kombinasjon som gir en variert turopplevelse.

En packraft er også forenlig med familieliv og barn og det kan være en fin måte å få med familien ut på. Ta med barna til nærmeste vann/tjern i nærheten av hjemplassen og la dem mestre både padling og friluftsliv

Foto av: Kjetil Krogvold

 Foto av: Kjetil Krogvold


Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

746 reviews
84%
(628)
15%
(109)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars