Hva er packrafting

Hva er packrafting-Packraft Norge

Hva er Packrafting?

For å forklare hva packrafting er må vi først forklare hva en packraft er. 

En packraft er en liten og lett oppblåsbar "båt" som veier fra 1+ kg til opp mot 6 kg. En packraft har ofte en lasteevne på mellom 150 kg og 250 kg og når de ikke er i bruk kan de lett pakkes sammen til størrelsen av en sovepose og bæres i eller på sekken. 

At en packraft er liten, lett og oppblåsbar betyr på ingen måte at den ikke er robust. Alle våre packrafter er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materialet som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer. Med andre ord noe helt annet en plastbåten man får kjøpt i leketøysbutikken.

Foto av: Ruben Soltvedt

Foto av: Ruben Soltvedt


Packrafts kommer i en og tomannsmodeller. En tomannsmodell kan padles alene eller med en kompis/venninne eller kjæresten. Du kan fint ta med deg hund eller barn om bord i en packraft uten å være spesielt redd for hull da de er laget for å tåle sammenstøt med steiner, greiner og lignende. Om det allikevel skulle gå galt inkluderer vi et reparasjonskitt med alle våre packrafts slik at du enkelt og raskt kan foreta en reparasjon (inneholder ikke lim). Vi anbefaler å ha med se litt utstyr for å kunne håndtere små hull og rifter i felt. Se eksempelsevis Field Repair kit og Gorilla Waterproof patch & seal tape.

 

Packrafting er en revolusjon

Packrafting revolusjonerer friluftsliv og hvordan vi kan utforske naturen. Med en packraft eliminerer man det som en gang var naturgitte hindringer, som elver, fjorder og vann. Det unike med packrafts er hvor lette de er i forhold til bæreevne og robusthet - dette gir helt nye muligheter for alle turinteresserte.

Foto av: Ruben Soltvedt

Fote av: Ruben Soltvedt 

Muligheter med en packraft

Disse farkostene er absolutt noe for deg som er interessert i å utvide egne muligheter i naturen. En packraft kan brukes til å gjøre det du ville gjort i en kano, kajakk eller robåt, men gir også en rekke andre muligheter. Nedpakket tar packraften liten plass, og kan sammen med årene pakkes på sykkelen eller i ryggsekken for kortere eller lengre turer og ekspedisjoner. Når packraften er oppblåst er det bare å stroppe fast ryggsekken, eller sykkelen, på baugen og du er klar for en transportetappe på vann. Når du er tilbake på land igjen er det bare å montere packraften på ryggsekken, selv om den er oppblåst. Eller den kan bæres for hånd. Dette gir muligheter i elver og stryk, stille vann, eller i kystnære områder, sommer som vinter.

Foto av: Kjetil Krogvold

Foto av: Kjetil Krogvold

Er du en av de som vurderer en kajakk? En packraft trenger ikke noe stativ når den skal fraktes med bilen, og du kan når som helst hoppe på toget eller buss med en packraft nedpakket. Hva med å dra på Hardangervidda og fiske en helg? Ta toget opp, hopp av på en stasjon og gå/padle innover vidda så langt du gidder! Eller ta bil/buss til nærmeste vann og prøv fiskelykken der - med en packraft kan du kanskje fiske deler av vannet du aldri har prøvd før. 

En god mulighet som også må nevnes er såkalt bikerafting, der man kombinerer sykling og packrafting. Dette er veldig populært i USA og i andre europeiske land og er en utrolig morsom kombinasjon som gir en variert turopplevelse.

En packraft er også forenlig med familieliv og barn og det kan være en fin måte å få med familien ut på. Ta med barna til nærmeste vann/tjern i nærheten av hjemplassen og la dem mestre både padling og friluftsliv

Foto av: Kjetil Krogvold

 Foto av: Kjetil KrogvoldOgså i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer