Hvordan feste utstyr og sekk på Packraften

Hvordan feste utstyr og sekk på Packraften-Packraft Norge

Hvordan feste utstyr og sekk på packraft?

Det er ingen fasit på hvordan utstyr og sekk burde bli festet på en packraft, men oppgjennom årene har vi gjort oss noen erfaringer. 

Utstyr og sekker kan festes både i front og bak på packraften, men ved plassering av vekt og utstyr i baugen vil packraften få ytterligere balast som vil gi deg økt stabilitet. Dette merkes godt på retningsstabiliteten og noen packrafter vil faktisk bli enklere / mer retningsstabile med balast i fronten.

 

 

De fleste packrafter kommer med fire festepunkter på utsiden av tubene i baugen av packraften og det er i all hovedsak disse man bruker til å stroppe fast og feste utstyret. Noen sekker passer perfekt til festestroppenes plassering og man klarer seg med selve stroppene på sekken for å sikre feste. Det kan allikevel være behov for ekstra festemateriell og vi anbefaler da vårt reim- og tausett for sikker festing av ditt utstyr.

Packraften er også utstyrt med festepunkter bak som gir mulighet til å feste eksempelvis mindre sekker eller bagger bak. Dette kan også gi bedre vektbalanse og ekstra støtte til ryggen hvis man fester riktig.

 Foto av Aage Alexander Foss

Hvordan du skal feste utstyr er avhengig av hvor mye utstyr du skal ha med deg på tur. Det finnes mye ulikt tilleggsutstyr som kan håndtere ulik mengde utstyr. Noen som er verdt å nevne er:

  • ISS/Tizip - gir deg mulighet til å lagre utstyr inne i tubene på packraften. Les mer her om ISS/Tizip
  • Packbag - bag med fire festestopper til lagring i front. Perfekt til korte turer og lagring av mat, fiskesaker, kamera osv. Se den her. Kan også festes bak hvis sekken må festes i baugen.
Foto av: Kjetil Krogvold
Foto av: Kjetil Krogvold
Det kan også være hensiktsmessig å ha en vest som gir mulighet til å lagre og feste utstyr på seg. Dette er da mindre utstyr som vil være effektivt å ha i umiddelbar nærhet mens man padler. 
Packrafts blir ofte husket som båten man kan bære med seg fullt oppblåst festet til sekken. Dette kan være både effektivt og hensiktsmessig hvis padleturen krever kortere forflytninger på land. Man må da huske på å feste sekken med ryggtavlen opp og topplokket ned mot deg selv. Da vil man kunne ta på seg sekken med packraften festet på når man kommer på land.
Foto av: Per Sollermann / @nordicskate
Oppsummert vil disse punktene være viktig å huske på og vurdere når du skal feste sekk og utstyr på packraften din:
  • Utstyr og sekker kan festes både i front og bak på packraften. Noen packrafter vil faktisk bli enklere / mer retningsstabile med balast i fronten
  • De fleste packrafter kommer med fire festepunkter på utsiden av tubene i baugen av packraften som i all hovedsak brukes til å stroppe fast og feste utstyret
  • Du kan ha behov for ekstra festemateriell som tau og stropper
  • Vurder om du trenger tilleggsutstyr som kan benyttes til å feste eller lagring av utstyr:
  • Fest sekken i baugen med ryggtavlen opp og topplokket ned mot deg selv hvis du ønsker å ha muligheten til å ta på seg sekken med packraften festet på når man kommer på landOgså i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer