Norseraft er laget av hyllevarematerialer (som de fleste andre packrafter på det det norske markedet, med noen unntak). Den har også et noe enklere design enn MRS packraftene. 
Dvs at den er enklere, og rimeligere å produsere. Det kombinert med ambisjonen om at den skal være rimeligst på markedet skaper den lave prisen. 

MRS er involvert i utviklingen av materialene de bruker, deriblant har de utviklet coatingen som benyttes på nylonen selv. De benytter seg også av MRS Streamline teknologien som gjør at båtene glir bedre i vannet enn konkurrentene. 
Kvalitetskontrollen er også høyere hos MRS, og håndverket er enda mer gjennomført som følge av det. 

Med det sagt betyr ikke det at Norseraft er noen dårlig båt - den er absolutt god nok for folk flest.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

D er en forkortelse for Denier, og det er en vanlig misforståelse at denier er et mål på styrke, og at en packraft med materialbetegnelsen 840D er mer robust en 420D.


Denier er en måleenhet for tetthet, og det vi helt konkret kan trekke ut fra dette er at 840D er et tyngre materiale enn 420D.

Det vil nok gå helt fint med steinen 😉 og det samme med båten. Urethanoverflaten er ganske avstøtende mot vann, luft sol og sand. Spesielt motstår den harde mekaniske påkjenning som grov steinkontakt. Det betyr ikke at man ikke kan være uheldig. Treffer man noe som er skarpt nok i høy nok hastighet vil det kunne forårsake skader på båten.

For avslappet padling på rolig vann anbefaler vi at du har plass til å strekke beina helt ut. Er du mellom størrelser bør du velge
en størrelse ned, men mindre du er ute etter ekstra plass (for eksempel til hunden).

For ekspedisjonspadling er det hensiktsmessig at du kan presse føttene mot baugen når du retter ut beina. Dette gir en økt kontroll kontra den avslappede padlestilen, og mer komfort en for elvepadling. Er du mellom størrelser bør du dimensjonere ned om du tenker å padle litt røffere og kanskje montere lårreimer. Om du ønsker litt mer komfort kan du dimensjonere opp.

For elvepadling bør du ha en packraft hvor du kan bøye knærne godt for å ha god kontakt med lårreimene i den hensikt å sikre best mulig ytelse.

Det er sittelengden som avgjør størrelsen på båten. Om du tar på deg padleskoene og setter deg med ryggen inntil en vegg, og får hjelp til å måle fra veggen og til hælen. Da vil du ha din sittelengde.

Ingen grunn til bekymring. For montering av spruttrekket brukes en tosidig tape for å holde plasseringen, før det varmesveises på. Tapen har ingen funksjon i seg seg selv.

Det er mulig, men lite sannsynlig. Hver enkelt båt testes for lufttetthet før den forlater fabrikken. Sannsynligvis er det den varme luften som er benyttet til å fylle packraften som kjøles ned. Resultatet av dette er at luften komprimeres og lufttrykket synker. Det kan dermed være luft å la den ligge litt på vannet før du topper den av. Av samme årsak bør ikke båten stå for lenge i solen, da luften vil ekspandere i varmere temperaturer.


Har du flere spørsmål?

Send oss en e-post da vel!

Ingen spørsmål er for dumme! Send oss gjerne en e-post dersom du lurer på noe. Vi er der for deg! 😊👍