Bikerafting

Bikerafting

Bikerafting er et relativt nytt fenomen som har blitt populært flere steder i Europa og i USA. Det er en morsom måte å reise på der man kombinerer sykling og packrafting, noe man kan gjøre fordi packrafter har lav vekt og god bæreevne. Når man skal bikerafte bruker man vanligvis en Fatbike, som er en terrengsykkel med overdimensjonerte dekk. Avhengig av hvor man skal sykle fungerer også andre terrengsykler bra, det viktigste er at de settes opp sånn at du enkelt får med den en packraft og annet utstyr du måtte ha bruk for.

Av våre packrafts er det spesielt to vi mener egner seg til Bikerafting. Først og fremst anbefaler vi MRS Ponto som er vår største og mest allsidige packraft for en person. Hvis du er lang, eller av ulike grunner ønsker ekstra plass og bærevekt vil også MRS Adventure X2 være et godt valg. Sykkelen fester man enkelt i baugen på packraften med stropper gjennom festepunktene og packraften er overraskende stabil selv med en sykkel og sekk i front. Vi anbefaler et Reim- og tausett for sikker og enkel festing av sykkel og annet utstyr.

For mange er det en drøm med såkalte "Bike in, float out" turer. Og det er nettopp det en packraft gir deg muligheten til. Du kan sykle inn i avsidesliggende områder, enten på en sti, grusvei eller rett og slett rett ut i terrenget. På den måten kan du komme deg relativt raskt inn til ellers avsidesliggende områder. Og når beina er utkjørt etter en sykkeltur gjennom vanskelig terreng er det bare å hoppe om bord i din packraft og padle ut igjen.

Er du nysgjerrig på bikerafting eller har noen spørsmål om hvilken packraft du bør velge? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!