2 min read

Når du har bestemt deg for å gå til innkjøp av en packraft må du samtidig ta stilling til om du ønsker deg spruttrekk, hvilket spruttrekk du trenger eller om det ikke trengs i det hele tatt.

Til våre packrafts har vi to forskjellige spruttrekk-varianter. Vanlig spruttrekk (spraydeck) som er avtagbart og ww-spruttrekk (whitewater-spraydeck) som er permanent.

Et komplett ww-spruttrekk består av et permanent dekk, et skjørt og en firedelt aluminiumskant for avstivning i «luken» for festing av skjørtet. Sistnevnte vil gjøre båten tilnærmet 100 % vanntett. Fordelene ved å velge spruttrekk er mange, først og fremst kan du velge å ta det av eller på ved vanlig spruttrekk, samt å benytte uten skjørt på ww-modellen. Dette gir litt den samme følelsen som en packraft uten spruttrekk vil gi. Hovedhensikten ved et spruttrekk er jo å hindre vannsprut inn i båten. Dette kan forekomme på flatt vann ved padling, spesielt om du padler høyt, eller i elver og stryk hvor vannet kan virke å komme fra over alt.

MRS Microraft med vanlig spruttrekk

MRS Alligator med WW-spruttrekk

Det finnes også noen fordeler med å velge bort spruttrekk. En av dem er for å spare vekt på tur. Et spruttrekk veier ca 600-700 gram, så dersom du benytter packraften hovedsakelig til enkle transportetapper eller ekspedisjoner hvor vekt er et tema kan det være hensiktsmessig å bestille uten, eller la det ligge hjemme. En annen fordel er at det ikke vil være noe «løse» deler (som spruttrekket eller skjørt), i tillegg er en åpen båt også lettere å bevege seg inn og ut av. 

Det kan bli en kostbar affære å angre seg i etterkant, så dersom du har kjøpt deg packraft for deretter ville ha spruttrekk anbefaler vi deg å benytte google for å finne ulike DYI (Do It Yourself) guider for å lage et eget.

Håper dette innlegget hjelper deg når du skal ta avgjørelsen på spruttrekk eller ikke! Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.