Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge

Informasjon om turen

  • Turlengde: 0 - 20 km
  • Varighet: 1 dag
  • Padling: Lett
  • Fysisk: Lett

På Kruseter er det en populær, vestvendt badestand ved ferskvann. Det er gode muligheter for parkering i nærheten av stranda. Krusetertjern ligger like ved Halden sentrum, og Fredriksten festning. Det tar ca. 10 minutter med bil fra Fredriksten festning til Kruseter badeplass. På badestranden er det gode muligheter for å blåse opp packraften, og lett å komme seg ut på vannet. 

Du kan enten velge å padle rundt på Krusetertjern eller å vandre tvers over Fv21 til du kommer til starten av Fremre Erte. Ved Fremre Erte er det gode muligheter for å padle, slappe av, og sitte ved rasteplasser. Det er også parkeringsplass ved Store Erte, og man kan sette ut packraften der også. Store Erte er et padle paradis for alle som liker å padle. Vannet er stort og flat, og byr på flotte naturopplevelser. Nesten alle øyene på Store Erte egner det seg å overnatte på. Her anbefales hengekøye. Det er også gratis fiske i Store Erte. Store Erte er også en kul plass å være på når det blåser litt, og man har enten Anfibio airsail eller Anfibio packsail til packraften. 

Tips

  • Det er fisk i både Krusetertjernet, Fremre erte, og Store erte. Det er gratis fiske i Store erte, men i Krusetertjernet, og Fremre erte er det fiskeavgift. Mer om fiskeavgiften finner man her: https://www.inatur.no/fiske/50f5b16ce4b0b1d864388934
  • Det går buss til Brekke Sluser, og derfra kan man gå til Krusetertjernet. Det tar ca. 5 minutter. 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nøklevann rundt-Packraft Norge
Nøklevann rundt

Turlengde: 0 - 10 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
Kobbelv med Packraft

Turlengde: ca 50km luftlinje
Varighet: 5-7 dager
Padling: Lett/middels
Fysisk: Middels/krevende
Les mer
Årungen med packraft-Packraft Norge
Årungen med packraft

Turlengde: ?
Varighet: <1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Middels
Les mer