Vedlikehold og oppbevaring av din packraft

Vedlikehold av packrafts

Vedlikehold av din packraft

En packraft krever lite vedlikehold og er laget for å tåle mye hard bruk. Noen enkle forebyggende tiltak kan allikevel være med på å forlenge båtens levetid og sørge for at du har en packraft som både fungerer bra og ser bra ut i mange år fremover.

  • Ikke oppbevar packraften din ute i direkte sollys - Våre packrafts er dekket av et urethan belegg med høy UV resistens. Dette belegget vil holde på fargen lenge og sørge for at din packraft ser bra ut. Om du derimot velger å utsette din packraft for mye sollys vil den etter en stund kunne bli påvirket av misfarging, og på grunn av UV-aldring få en kortere levetid. Du kan helt trygt bruke din packraft i all slags vær, men unngå oppbevaring i solen.
  • Vask din packraft etter bruk - Vi anbefaler å vaske din packraft etter bruk (når du kommer hjem fra en tur) for å få vekk sand, grus og andre ting som har festet seg på packraften. Det er også greit å bruke en mild oppvasksåpe som for eksempel Zalo en gang i blant.
  • Husk å desinfisere packraften - Dersom du har vært i vassdrag der det er eller kan være sykdommer MÅ den desinfiseres før bruk andre steder. Vi anbefaler også at du desinfiserer, bare for å være sikker, før du bruker packraften i vassdrag eller vann som i dag er sykdomsfrie. Sjekk gjerne policy for desinfisering av utstyr i vannet/vassdraget du skal til før du reiser.
  • Ikke bruk UV beskyttende spray eller lignende -Det vil kunne gjøre reparasjoner vanskelig fordi beskyttelsen bygger at lag som det er vanskelig å lime noe på. Om du allikevel skulle bruke UV beskyttende spray vil den slites av over tid, men frem til den er borte vil du ha vansker med reperasjoner eller påliming av ekstrautstyr.

 

Oppbevaring av din packraft

Lufttørk din packraft -En våt packraft kan spre uønskede sykdommer i vannsystemer. Hvis den lagres våt kan den også begynne å lukte vondt etter en stund, og lukten vil være vanskelig å få vekk igjen. Vi anbefaler derfor at den får renne av seg og lufttørke etter at den er spylt av/vasket. Alternativt kan du tørke av de verste stedene med et håndkle slik at den tørker fortere.

Langtidslagring av din packraft bør foregå på et tørt og kjølig sted - Vi anbefaler også at den vaskes og tørkes som instruert over. Du bør pakke packraften litt løst før langtidslagring slik at luft kommer til. Det hindrer oppbygging av fukt fra kondens.
 

Se Kokopelli sine egne råd for vedlikehold og oppbevaring av packrafts her:

Har du spørsmål om vedlikehold? Kontakt oss på post@packraftnorge.no

Nyhetsbrev