Fiske fra packraft

Fiske fra packraft-Packraft Norge

Fiske fra en packraft er en spennende og unik opplevelse som stadig flere fiskere oppdager. Packrafting er en form for padling som har blitt stadig mer populært i Norge de siste årene. Det gir muligheten til å utforske de mest avsidesliggende og uberørte vannområdene.

En av de største fordelene ved å fiske fra en packraft er portabilitet. Disse lette, oppblåsbare flåtene kan enkelt pakkes ned i en tursekk eller bag. Og derfra transporteres til de mest avsidesliggende og vanskelig tilgjengelige fiskeområdene.Packrafts er også enkle å blåse opp og sette ut i vannet, noe som gjør at du raskt kan komme deg til fiskeplassene du vil utforske.

Packrafts gir også en større grad av manøvrerbarhet og fleksibilitet enn mange andre typer vannfartøy.På grunn av sin lille størrelse og lave vekten, kan packrafts enkelt manøvreres gjennom trange elvepassasjer og navigeres rundt hindringer i vannet. Dette gir deg muligheten til å utforske og fiske i områder som ellers ville vært utilgjengelige.

Fiske fra en packraft gir også en mer intim og nær opplevelse med naturen og vannet rundt deg. Du vil være nærmere vannet og fiskene, og oppleve mer av de små detaljene og lydene i naturen.Dette kan gi en dypere forståelse og respekt for naturen, og en mer tilfredsstillende fiskeopplevelse.

I denne artikkelen vil vi utforske noen av fordelene ved å fiske fra en packraft.Enten du er en erfaren fisker eller en nybegynner, vil denne artikkelen hjelpe deg å forstå fordelene ved å fiske fra en packraft.Og hvordan du kan dra nytte av disse fordelene for å få en uforglemmelig fiskeopplevelse.

Valg av riktig packraft for fiske

Når det gjelder å velge en packraft for fiske, er det viktig å finne en som er riktig for dine behov. Her er noen ting å vurdere når du velger en packraft for fiske:

 1. Størrelse: Hvilken størrelse du skal velge avhenger av to hovedfaktorer. Forholdet produsenten har mellom indre og ytre lengde, samt hvilken padlestil som benyttes. For fiske er det typisk en avslappet padlestil hvor det er mulighet til å strekke bena helt ut. Kanskje du også ønsker litt ekstra plass til fiskeutstyret.

 2. Vektkapasitet: Sørg for å velge en packraft som kan bære deg og alt utstyret ditt.De fleste packrafts har oppgitt en anbefalt vektkapasitet på mellom 130-200 kg, men det er viktig å dobbeltsjekke før du kjøper.

 3. Lett vekt: En packraft for fiske skal være lett å bære rundt.Velg en packraft som er laget av lettvektsmaterialer (som TPU Nylon), og er enkel å pakke sammen i en ryggsekk eller bag.

 4. Spruttrekk: Spruttrekket er fordelaktig for å hindre vannsprut inn i packraften, under padling og når du lander en fisk. Men det setter ytterligere krav til kontroll på utstyret du trenger tilgjengelig.

 5. Ekstrautstyr: Er packraften tilrettelagt for ekstrautstyr som anker, stangholder, fiskesete, fangspose mm.

Noen av våre mest populære packraftene for fiske inkluderer MRS Microraft, MRS Adventure og Norseraft Viking. Disse packraftene er spesielt designet for fiske. De har god stabilitet, lagringsplass og vektkapasitet.

Å velge riktig packraft for fiske kan gjøre hele forskjellen i opplevelsen din.Velg en packraft som er stabil, har god lagringsplass og vekt kapasitet, og som passer til det type vann du vil fiske på.

Fluefiske fra PackraftFluefiske fra Packraft, her i en MRS Adventure X2 (Foto: Tor&Thor)

Utstyr for fiske fra en packraft

Når du skal på fisketur med packraft, er det viktig å ha riktig utstyr. Her er noen av de viktigste tingene du trenger for en vellykket fisketur:

 1. Fiskeutstyr: Det første og viktigste utstyret du trenger er selvfølgelig fiskeutstyret ditt.Dette inkluderer fiskestang, snelle, fiskeline, agn og eventuelt flueutstyr hvis du vil prøve deg på fluefiske. En kortere stang kan være hensiktsmessige i packraften din.

 2. Bekledning: Du vil være på vannet, så det er viktig å ha på deg passende bekledning. Det kan være kjøligere på vannet enn på land, så ta med en lett jakke eller fleecegenser. En solhatt eller caps beskytter mot solen, og solkrem er viktig for å unngå solbrenthet. Vannsikre sko er også fornuftig for å unngå skli på glatte steiner. Er det kaldt i vannet kan det være fornuftig å vurdere en tørrdrakt.

 3. Vanntett utstyr: Siden du vil være på vannet, er det viktig å ha vanntett utstyr for å beskytte utstyret ditt.En vanntett pakksekk, eller tursekk vil holde utstyret ditt tørt og beskyttet mot vannsprut. En vanntett mobilpose kan også være nyttig for å beskytte telefonen din.

 4. Ankere: Et anker kan være nyttig når du skal fiske fra en packraft, spesielt hvis du vil fiske på et bestemt område. Et anker vil holde packraften på plass slik at du kan fokusere på å fiske.

 5. Stangholder: For å fiske mens du padler. Eller bare holde stangen på plass under padling, så du unngår eventuelle skader på utstyret.

 6. Fiskesete: Flere fiskere ønsker å bruke et forhøyet sete, for å bedre få oversikt og enklere kunne kaste.

 7. Padlesnor: En snor til å feste i fiskestangen, padleåren eller begge deler, slik at de ikke forsvinner dersom du er uoppmerksom.

Når du pakker utstyret ditt i packraften, bør du sørge for at det er jevnt fordelt for optimal vektfordeling. Ettersom det er mer volume bak i packraften kan det være hensiktsmessig flytte mer vekt frem i baugen. Utstyret du skal bruke mest bør være lett tilgjengelig.

Fiske fra en packraft kan være en fantastisk måte å utforske fiskeplasser som ellers ville vært vanskelige å nå. Med riktig utstyr og organisering, kan du ha en vellykket og minneverdig fisketur.

Teknikker når du fisker fra packraft

Når du fisker fra en packraft, er det viktig å ha grunnleggende ferdigheter innen fiske, slik som kasting, sveiving og landing av fisken.

Dorging er en populær teknikk når man fisker fra packraft. Dette innebærer å trekke en agn eller sluk etter packraften mens du padler rundt på vannet. Dorging kan være spesielt effektivt i større innsjøer. Der kan det hjelpe deg med å nå fiskeområder som er vanskeligere å nå med kasting.

For å dorge, kan du bruke en spesiell dorgeline og vekt for å holde agnet på ønsket dybde. Husk å justere dybden av agnet eller sluken avhengig av hvor fisken befinner seg. Hold også en konstant hastighet for å holde agnet i bevegelse. Når du får et napp, kan du stoppe padlingen, løsne opp spenningen på linen og sveive inn fisken.

Å bruke en stangholder mens du dorger fra en packraft kan være veldig nyttig. Det gir deg bedre kontroll når du padler. Med en stangholder kan du sikre fiskestangen på en trygg og stabil måte, og fortsatt ha kontroll over agnet ditt.

Når du padler i stille vann, er det best å bruke padleåren til å manøvrere packraften forsiktig rundt steder der du ønsker å fiske. I strømmende vann kan det være lurt å bruke ankere for å holde deg på plass og fokusere på fiskeområdene.Det er også viktig å alltid være oppmerksom på omgivelsene dine og unngå eventuelle hindringer som kan føre til at du velter eller støter borti.

En god teknikk for å øke sjansene for å fange fisk, er å fokusere på områder med stille vann i elver eller innsjøer. Fisk liker å samle seg i disse områdene, spesielt i nærheten av steiner eller under vannplanter. Prøv å kaste agnet eller fluen rett foran fisken, og bruk en sakte og jevn sveiv for å få agnet til å bevege seg naturlig.

Garnfiske fra packraft kan være en annen effektiv teknikk når du fisker på større vann. Garnfiske gir deg muligheten til å fange større mengder fisk på en gang, og du kan også nå dypere vann som kan være vanskeligere å nå med andre teknikker. En fordel med garnfiske er at du kan la garnet være ute i vannet mens du padler rundt og utforsker området.

Husk å være tålmodig og ikke gi opp hvis du ikke får napp med en gang. Fisking fra en packraft kan være en unik og spennende opplevelse, så nyt tiden på vannet og opplev naturen på en ny måte.

Garnfiske fra packraftGarnfiske fra packraft, her i MRS Microraft L

Sikkerhet når du fisker fra Packraft

Når du fisker fra en packraft, er det viktig å være oppmerksom på potensielle risikoer og ta de nødvendige forholdsregler for å sikre en trygg tur. Her er noen forhåndsregler for packraft-fiske:

 • Packraften kan kantre, spesielt hvis du fisker i urolige farvann eller utforsker ukjente elver og innsjøer. Det er derfor viktig å ha riktig opplæring og erfaring med å padle en packraft før du går ut på fiske-ekspedisjon. Husk å alltid bære et passende redningsvest, og lær hvordan du skal reagere hvis du skulle falle ut av packraften.
 • Du kan bli atskilt fra padleåren eller packraften i sjøen eller på et stort vann, kan dette medføre store konsekvenser.Vi anbefaler derfor at det brukes en padlesnor (med unntak av når det er fare for å hekte seg fast, slik som under elvepadling).
 • En annen viktig sikkerhetsfaktor er å være forberedt på værforholdene. Sjekk alltid værmeldingen før du drar ut på turen, og kle deg etter forholdene.Hvis du skal padle i kaldt vann eller vær, må du ha på deg varme klær og sikre deg at du har rikelig med ekstra klær i tilfelle du blir våt eller kald.

Det er også viktig å pakke med seg førstehjelpsutstyr, og kunne bruke det du tar med. Det kan også være lurt å fiske sammen med en venn eller gruppe for ekstra sikkerhet og støtte.

Til slutt, vær alltid oppmerksom på miljøet rundt deg mens du fisker. Hold deg unna farlige stryk, skarpe steiner, og farlige dyr. Sørg for å følge lokale forskrifter og regler, og respekter alltid naturen og dyrelivet.

For mer informasjon om sikkerhet rundt packrafting, les denne artikkelen

Oppsummering

Fiske fra en packraft er en spennende opplevelse som stadig flere fiskere oppdager. Packrafting gir muligheten til å utforske de mest avsidesliggende og uberørte vannområdene.En av de største fordelene ved å fiske fra en packraft er mulighetene, manøvrerbarhet, fleksibilitet og en mer intim opplevelse av naturen og vannet rundt deg. Når du skal velge en packraft for fiske, er det viktig å finne en som er riktig for dine behov. Videre er det viktig å ha riktig utstyr. Velg en packraft som er stabil, har god lagringsplass og tilstrekkelig vektkapasitet. Som også passer til det typen vann du vil fiske på.Med riktig utstyr kan du dra nytte av fordelene, og få en uforglemmelig fiskeopplevelse.Også i Packraftskolen

Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter-Packraft Norge
Trinnvis guide til ettermontering av festepunkter

Les mer
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk-Packraft Norge
Hvordan unngå åredrypp når man padler packraft og kajakk

Les mer
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften-Packraft Norge
Få en bedre padleopplevelse med riktig trykk i packraften

Les mer