Losbyvassdraget med packraft

Losbyvassdraget med packraft-Packraft Norge

Informasjon om turen

  • Turlengde: 16-25 km
  • Varighet: 1-3 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Middels

Østmarka byr på flott natur med mange tur- og padlemuligheter. Med utallige fiskemuligheter, leirplasser og spennende vann er Losbyvassdraget et padleeldorado som er perfekt for en packraft.

På denne turen er det praktisk med to biler ettersom man kan sette en bil på Bysetermosen parkeringsplass og den andre bilen på utfartsparkeringen ved Losby besøksgård. Om man kun har en bil kan man også sette den på Bysetermosen parkeringsplass og ta buss til Finstadsletta. Man må da beregne noen ekstra kilometer å gå til og fra buss stoppene.

Ruta vi har lagt opp på denne turen er fantastisk flott, men vi anbefaler å ta noen avstikkere om du har tid til det. Da kan du oppdage nye flotte steder, og packraften er perfekt for denne typen utforsking. Vassdraget byr på mange muligheter for både dagsturer og lengre turer med overnattinger. Jo lengre inn i vassdraget man velger å dra jo mindre folk, naturlig nok. Man trenger nødvendigvis ikke å dra så langt for å oppleve Østmarkas flotte natur. Det er mange fine opparbeidede leirplasser allerede fra det første vannet.

Tips

Bussrute fra Rausjøveien til Finstadsletta finner du her.

Ønsker du en natt innendørs har DNT en gammel tømmerkoie ved Røyrivann som har 4 sengeplasser. Les mer og bestill overnatting her.

Fiskekort for Østmarka finner du her.

 

Rutebeskrivelse

Fra utfartsparkeringen er det om lag 1,5 km før du kommer til Mønevannet. 

Fløyta er neste vann man kommer til, og kan friste med mange flotte fiske- og overnattingsplasser.

Padler man videre passerer man først Knurra, og kommer inn på Røyrivannet. Her ligger DNT-hytta Røyrivannskoia, og er et godt alternativ hvis man foretrekker å ligge innendørs.

Fortsett videre sørover til perler som Nordre Krokvannet, Tappenbergvann, Midtre Krokvannet. Her er man inne i Østmarka naturreservat, og det som på folkemunne kalles «Østmarkas hjerte». Det er forholdsvis korte etapper med bæring mellom alle vannene. I Østmarka naturreservat kan man oppleve fugle- og dyreliv, spennende fiske, eventyrskog og mange skjulte småvann hvis man beveger seg litt rundt i terrenget.

Når du kommer til Søndre Krokvannet er det på tide å ta et valg. Videre til Børtervann ned enten Dæliseterdalen fra Søndre Krokvann, eller langs Grinderbekken fra Grinderen. Siste alternativ er en litt lengre etappe til fots, ca. 1,5 km, og det vil være en fordel å pakke ned packraften og bære den i sekken.

Nede på Børtervann er det over 50 kilometer "kystlinje" som venter på deg. Et hav av spennende øyer, viker, kriker og kroker, og ikke minst utallige flotte leirplasser.

Når du kommer inn til Tangentjernet har du noen kilometer å gå til parkeringsplassen eller bussforbindelse. Du kan selvfølgelig også snu og padle tilbake til Losby hvis du ønsker en ekstra lang tur.

Turguide innsendt av: Lars & Ronny

www.oslomarkalove.com
www.facebook.com/norgepaasaala
www.instagram.com/oslomarkalove

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nøklevann rundt-Packraft Norge
Nøklevann rundt

Turlengde: 0 - 10 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

Turlengde: 0 - 20 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
Kobbelv med Packraft

Turlengde: ca 50km luftlinje
Varighet: 5-7 dager
Padling: Lett/middels
Fysisk: Middels/krevende
Les mer