Informasjon om turen

  • Turlengde: 150 km
  • Varighet: 6-7 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Middels

Karasjok til Alta er en klassisk tur med packraft. Det er enkelt å komme seg til startpunktet i Karasjok, og fra Alta kan du enkelt komme deg hjem igjen.

Det er relativt komfortabelt å gå på Finnmarksvidda, og langs denne ruten finner du 3 hytter som er godt utstyrt og som gir muligheten til en god hvil og tørking av utstyr. Altaelven er fantastisk flott og enkel å padle. Du trenger bare å ta packraften på land for å gå rundt stryk en eller to ganger, og det går en sti langs elven på høyre side. Det er dermed enkelt å komme seg forbi hinder i elven, og alt ligger til rette for fantastisk morsom elvepadling. 

Denne turen kan gjennomføres om sommeren under midnattssolen, men vær obs på regler om ferdsel på elven. Fra 1. juni til 31. august er det kun lov  padle fra 12.00 til 18.00. Dette er for å ta hensyn til fiske som pågår i elven i dette tidsrommet.

Tips

Det kan være minst like fint og praktisk å ta turen i september. Da slipper du å ta hensyn til fiskere, det er mindre mygg og høstfargene på Finnmarksvidda er fantastiske. Ta gjerne turen før 11 september da jakta begynner og hyttene er fullbooket. 

Denne turen passer fint for bikerafting. Du sykler de etappene du ellers ville gått med en fatbike som du pakker sammen og fester i baugen når du skal padle.

Du kan kjøpe mat i de åpne hyttene på veien, og dermed kan du kutte ned på mengden du bærer med deg og få gode, sunne og mettende måltider på veien.

Hvis du ikke vil gå 100 km med packraft og annet utstyr før padlingen begynner kan du kontakte Linda eller Steinar på Joatkajavri fjellstue. De kan plukke opp utstyret ditt i Alta etter avtale og frakte det til Joatkajavri fjellstue. Dermed ligger det klart og venter på deg når du skal i gang med padleetappen. Kontaktinformasjon til Joatkajavri fjellstue finner du her.

Rutebeskrivelse

Første etappe går fra Karasjok til Assebakti. Her går man 16 km langs veien til Engholm Hytta (taxi er også mulig om man ikke gidder å gå langs veien). Dette er en flott plass å overnatte dersom man vil sove inne. Hytta er betjent, med 24 sengeplasser og mulighet til å kjøpe alle måltider og niste til neste etappe.

Dagen etter er det ca 16 km å gå til Ravnastua Fjellstue. Også dette er et fint sted å overnatte.

Neste etappe er 30 km lang og går fra Ravnastua Fjellstue til Mollesjhoka Fjellstue. Det kan være greit å forsøke seg på hele etappen på en dag slik at man kan overnatte ved Mollesjhoka Fjellstue. Også her finner du en betjent hytte med 30 sengeplasser og mulighet for å kjøpe mat.

Siste etappe før packraften skal på vannet et Mollesjhoka Fjellstue til Joatkajavri Fjellstue. Denne etappen er ca 35 km lang. Hytta har 32 sengeplasser og er betjent med mulighet for å kjøpe mat.

Fra Joatkajavri Fjellstue kan du padle til en liten privat grusvei. Følg denne grusveien til Altaelven. Du finner en trapp ned til elven, og nå er det packraft som gjelder ned mot Alta.

Tidlig første dag vil du komme til et sted kalt Gabo. Her må du ut av vannet og bære packraften rundt. Resten av elven er klasse I og II, og dermed kan de fleste padle denne vakre elven uten problemer. Dette strekket tar normalt sett 2-3 dager, og man stopper der man vil. Det er flere små åpne koier langs elven som kan benyttes fritt om man foretrekker det.

Turguide innsendt av: Jose Mijares 

www.josemijares.com

Bilder fra turen


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

502 reviews
83%
(419)
15%
(75)
2%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

Meget fornøyd. Lett å håndtere. Enkel å ta med hvor en vil.

Kan absolutt anbefales.

God og rask service før bestilling. Fikk avklart behov vedr årer og størrelse før bestilling. Rask levering også. Flott packraft som har fungert for to voksne og to små daschertisper på små dagsturer. Ikke prøvd lagringen i bunnen, men ser av bruken vår til nå at det må til for lengre turer.