Kvennavassdraget / Kvenna på Hardangervidda med packraft

Kvennavassdraget / Kvenna på Hardangervidda med packraft

Informasjon om turen

  • Turlengde:70 km
  • Varighet:5-10 dager
  • Padling:Lett/Middels
  • Fysisk:Middels/Krevende

Kvenna er en klassisk tur for packraftere, og en perle av et eventyr. Her får man en fin blanding av partier hvor du må gå, store vann og strekninger med elv og stryk. Det er fantastisk fiske i så og si hele Kvennavassdraget og mulighet til å få ørret på opptil flere kilo. Området du reiser gjennom består av nydelig og uberørt natur. Dette er et av de mer avsidesliggende områdene i Sør-Norge, men det er populært blant folk som er glad i tur og fiske, så du bør ikke bli overrasket om du møter folk på veien. Langs siste del av vassdraget ligger det også en hytte per vann. Disse er i privat eie og leies ut til fiskere.

I øverste del av vassdraget er det krav om fiskekort. Nederste del av vassdraget er i privat eie, og her er det fritt frem å fiske med stang. Garn eller andre fangstmetoder er ikke tillatt.

Vi anbefaler på det sterkeste at siste natt på turen tilbringes på Mogen Turisthytte. Denne hytten drives av DNT, og her er det mulighet til å få sitt eget rom og sove i seng. Det er også mulig å få varm mat og snacks, øl (for de som liker det) samt å tørke klær og utstyr. Dette vil nesten garantert friste etter 70 km!

Tips

Sett bilen ved Skinnarbu og ta bussen til Austmannalia. Herfra kan du gå inn, bestille taxi eller ordne annen transport de siste kilometerne. Bussruter finner du her.

For de som ønsker en litt lettere start på turen er det et godt tips å avtale kløv opp til Holmavatnet. Hestene kan bære opp til 70kg hver, men man må gå selv. Turen opp med kløv beregnes å ta 7-8 timer. Turene må være avklart senest 10. april, så vær tidlig ute. Kontakt Øystein Brekke på tlf 48031636 eller e-post oebrekk2@online.no for å avtale kløv.

Kjøp fiskekort for Hardangervidda Vest, så kan du fiske de øvre delene av Kvennavassdraget. Fiskekortet kjøper du her.

Skal du avslutte turen på Mogen kan det være lurt å bestille seg rom. Spesielt i høysesong. Mer informasjon om Mogen og hva de tilbyr finner du her.

Husk å sjekke rutetidene til Fjellvåken før du drar, så vet du når den går fra Mogen til Skinnarbu. Billetter kan du kjøpe om bord. Rutetidene finner du her.

Rutebeskrivelse

Første etappe opp til Holmavatnet kan være noe tung, og vi anbefaler at du beregner god tid opp. Når du først er kommet opp er det flatt og fint å slå opp telt. Vi anbefaler at du går helt bort til den lille elva/bekken som går ned mot Vivassvatnet, så har dere rent og friskt vann første kvelden.

Kryss Holmavatnet og sjekk om du kan padle deler av elva ned mot Kvennsjøen eller om vannstanden er for lav. Det er noen mindre stryk her du trolig ønsker å gå rundt uansett.

Kvennsjøen er den største innsjøen på turen, og her bør du håpe på litt medvind. Etter Kvennsjøen kommer det tett i tett med små vann og små elver mellom hvert vann. Man kan padle mange av elvene, men vær obs på at det plutselig kan komme små stryk. Husk derfor å sjekke godt før du padler. 

Rett etter at du har passert Hansbu kommer du til Skyttarfossen (mellom Nedsta Krokavatnet og Sandvatn). Her gjelder det å være forsiktig og komme seg på land i god tid.

Etter det er det igjen mange fine vann og strekker med elv som kan padles, men enkelte stryk bør man gå rundt. Når man kommer til enden av Vollevatnet og elva igjen begynner ned mot Mogen er det på tide å padle inn på venstre bredde og pakke sammen packraften. Det finnes en sti man kan følge, og de siste hundre meterne til Mogen er det også en grusvei.

Ved Mogen regner vi turen som avsluttet, og de fleste vil velge å ta Fjellvåken over til Skinnarbu. Det er selvfølgelig mulig å padle hele veien, men vær obs på at Møsvatn er digert og at det vil bli en veldig lang padletur.

Vår tur

Vi padlet Kvennavassdraget i August 2017. Les mer om turen vår her.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev