Å jakte bever fra en packraft: En ny vri på en elsket tradisjon

Å jakte bever fra en packraft: En ny vri på en elsket tradisjon-Packraft Norge

Packrafting har raskt blitt en populær aktivitet blant naturelskere. Hovedattraksjonen med packrafting er dens mobilitet – man kan enkelt ta med seg packraften overalt. For de som er lidenskapelig opptatt av jakt og fiske, åpner dette opp for nye muligheter og eventyr. Spesielt har beverjakten fått en helt ny dimensjon med bruk av packraft.

Mitt navn er Mats Nygård, en 22-åring fra Indre Østfold. Jeg har jaktet bever siden jeg var 12 år, en tradisjon jeg har fulgt hvert år siden da. Men for fire år siden, endret packraften min jaktvaner. Den gjorde jaktopplevelsen lettere og mer underholdende, samtidig som jeg kunne hente beveren jeg skjøt uavhengig av hvor den befant seg.

Hvorfor Packrafting under Beverjakten?

Beverjakten er særlig aktiv om våren, med jaktsesong som varer til 15. mai i noen områder. Denne tiden av året, med naturen som våkner til liv, er ideell for å være ute på elver og tjern. Ved hjelp av en packraft kan jegeren rolig padle og snike seg nærme beverne, noe som øker sjansene for et vellykket skudd. Spesielt under tidlig morgen og sen kveld, når beverne oftest er ute og det fortsatt er lyst nok til å jakte.

Å ha med en packraft er også utrolig nyttig når beveren ender opp i vannet etter et skudd. Istedenfor å måtte svømme ut, kan man enkelt padle over for å hente byttet. Selv om målet alltid bør være å skyte beveren når den er på land, minimerer packraften risikoen for å miste den hvis den skulle synke etter et skudd i vannet.

Tips for en Vellykket Jakt

Selv om beverens syn ikke er det skarpeste, har den en utmerket luktesans og god hørsel. Det er viktig å sørge for at vinden blåser mot deg for å unngå å varsle beveren om din tilstedeværelse. Skuddpresisjon er også viktig, og for å sikre et nøyaktig skudd, kan jegeren feste packraften til land eller bruke trær og stubber som støtte.

Utstyr du Trenger

  1. En kvalitetspackraft.
  2. En padleåre og flytevest.
  3. Jaktrelatert utstyr, inkludert en snor festet til både packraften og rifla for sikkerhet.
  4. Alltid husk å sjekke lokale jaktregler og sørge for at du har gyldig jaktkort.
  5. Våpen av ditt valg, enten en rifle eller hagle.

For de som er nye med packrafting under beverjakten, vil jeg anbefale å starte i større, stilleflytende elver. Mindre elver kan ha flere hindringer som kan gjøre jakten mer utfordrende for nybegynnere. Å jakte på åpne vann og tjern gir også en unik og spennende opplevelse.

Så, for de som er klare for en ny vri på beverjakten, ønsker jeg dere all lykke! Håper mange vil oppdage gleden ved å jakte bever fra en packraft. Skitt jakt! - hilsen Mats.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Packraftbloggen

630km og 31 Dager med Packraft i Canadas Villmark-Packraft Norge
630km og 31 Dager med Packraft i Canadas Villmark

Les mer
Tropisk Fiske med en Twist: Packraft Eventyr i Mangrovene-Packraft Norge
Tropisk Fiske med en Twist: Packraft Eventyr i Mangrovene

Les mer
Med packraft over Ifjordfjellet og Laksefjordvidda-Packraft Norge
Med packraft over Ifjordfjellet og Laksefjordvidda

Les mer