INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 10 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett/Middels

Turen går inn Austerdalen til kanten av Austerdalsbreen (en del av Jostedalsbreen). Tilbaketuren gjennomføres med packraft ned Austerdalselvi. Turen er totalt ca 10 km og om vannføringen er god kan du padle ca 4 km på tilbakeveien. Turen kan gjennomføres på 1 dag hvis man vil, men vi anbefaler å også ta seg tid til å gå inn Langedalen og padle Langedøla.

Det er noen stryk på denne turen, og hvor vanskelige de er avhenger veldig av vannstand. Følg med på elven på vei innover og merk deg steder hvor du ikke kan padle trygt og komfortabelt. Hvis du følger vår guide skal du ikke padle noen store stryk på denne turen, men vær obs på at elva er rask og at du får god fart nedover. Det er også mange mindre stryk og mye stein i elva, så avhengig av vannstanden kan padlingen være noe teknisk. Vær ekstremt oppmerksom på hvor du skal gå på land, det er ikke trygt å padle forbi punktet vi har markert på kartet for ilandstigning.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i iskaldt brevann anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Sov over på Nye Tungestølen Turisthytte. Mer informasjon finner du her.

Sjekk vår turguide for Langedalen! Den har samme utgangspunkt, men elva er lenger og enklere. Helt fantastisk fin tur som anbefales på det sterkeste.

 

Rutebeskrivelse

Sett bilen på parkeringsplassen og følg stien langs Austerdalelvi innover. Stien er mye brukt og lett å følge, og du kan gå langs stien til du er innerst i dalen ved isbreen.

Finn et passende sted og sett packraften på vannet. Det vil nesten umiddelbart være er relativt langt parti fult av små stryk og mye stein i elva. Her kan det være relativt teknisk padling. Etter ca 1 km flater elva litt ut, men du må fortsatt regne med at det dukker opp noen stryk på veien.

Etter ca 4 km på vannet er det på tide å gå på land og gå opp til stien og tilbake til parkeringsplassen.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

772 reviews
84%
(650)
15%
(113)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.