Austerdalselvi med Packraft

Austerdalselvi med Packraft-Packraft Norge

INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 10 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett/Middels

Turen går inn Austerdalen til kanten av Austerdalsbreen (en del av Jostedalsbreen). Tilbaketuren gjennomføres med packraft ned Austerdalselvi. Turen er totalt ca 10 km og om vannføringen er god kan du padle ca 4 km på tilbakeveien. Turen kan gjennomføres på 1 dag hvis man vil, men vi anbefaler å også ta seg tid til å gå inn Langedalen og padle Langedøla.

Det er noen stryk på denne turen, og hvor vanskelige de er avhenger veldig av vannstand. Følg med på elven på vei innover og merk deg steder hvor du ikke kan padle trygt og komfortabelt. Hvis du følger vår guide skal du ikke padle noen store stryk på denne turen, men vær obs på at elva er rask og at du får god fart nedover. Det er også mange mindre stryk og mye stein i elva, så avhengig av vannstanden kan padlingen være noe teknisk. Vær ekstremt oppmerksom på hvor du skal gå på land, det er ikke trygt å padle forbi punktet vi har markert på kartet for ilandstigning.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i iskaldt brevann anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Sov over på Nye Tungestølen Turisthytte. Mer informasjon finner du her.

Sjekk vår turguide for Langedalen! Den har samme utgangspunkt, men elva er lenger og enklere. Helt fantastisk fin tur som anbefales på det sterkeste.

 

Rutebeskrivelse

Sett bilen på parkeringsplassen og følg stien langs Austerdalelvi innover. Stien er mye brukt og lett å følge, og du kan gå langs stien til du er innerst i dalen ved isbreen.

Finn et passende sted og sett packraften på vannet. Det vil nesten umiddelbart være er relativt langt parti fult av små stryk og mye stein i elva. Her kan det være relativt teknisk padling. Etter ca 1 km flater elva litt ut, men du må fortsatt regne med at det dukker opp noen stryk på veien.

Etter ca 4 km på vannet er det på tide å gå på land og gå opp til stien og tilbake til parkeringsplassen.


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nøklevann rundt-Packraft Norge
Nøklevann rundt

Turlengde: 0 - 10 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

Turlengde: 0 - 20 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
Kobbelv med Packraft

Turlengde: ca 50km luftlinje
Varighet: 5-7 dager
Padling: Lett/middels
Fysisk: Middels/krevende
Les mer