INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 7 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Lett
  • Fysisk: Lett

Eikesdalsvatnet ligger mellom Sunndalsøra og Åndalsnes i Møre og Romsdal, og byr på vakker natur med mektige fjell og fossefall. Veien inn til Eikesdalen går langs østsiden av vannet, men er lagt i tunnel deler av strekningen, mens vestsiden er øde for både trafikk og bebyggelse. Dette er ikke uten grunn da fjellsidene skyter loddrett opp av vannet og steinsprang forekommer ofte. Men noen steder er overgangen til fjellene litt mildere, og her finnes både fine leirplasser og en DNT-hytte (Hoemsbu).

Vannet er over 1,5 mil langt, så her er det muligheter for å variere turlengden en del. Man kan også fiske i vannet ved kjøp av fiskekort, eller bare nyte den fine utsikten. Man kan også lett kombinere padleturen med flere fjellturer.

TIPS

Ta av mot Eikesdalen og følg veien innover til vannet. Det er flere steder å ta ut fra for å begynne padleturen. Ved den nordlige enden av vannet ligger en brygge man kan bruke, ellers så finner man flere steder på vei sørover langs vannet. Eventuelt kan man også velge å kjøre hele veien inn til Eikesdalen og parkere der.

Hvis du vil ha en litt lenger tur kan du padle inn til Hoemsbu. Her kan du overnatte i trivelige omgivelser. Fra Hoemsbu kan du eventuelt gå videre innover i fjellet, for eksempel til Svartvassbu.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen er det bare å gå ned til vannet og sette i gang å padle. Det finnes flere fine leirplasser, så det er bare å velge hvor lang tur man ønsker. Vi har merket av et forslag til en fin leirplass på kartet.

Fra leirplassen padler man samme vei tilbake, eller fortsetter videre mot Hoemsbu om man ønsker en lenger tur.

God tur!

Turguide innsendt av: Oda Halle

instagram.com/oda.halle


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

502 reviews
83%
(419)
15%
(75)
2%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

Meget fornøyd. Lett å håndtere. Enkel å ta med hvor en vil.

Kan absolutt anbefales.

God og rask service før bestilling. Fikk avklart behov vedr årer og størrelse før bestilling. Rask levering også. Flott packraft som har fungert for to voksne og to små daschertisper på små dagsturer. Ikke prøvd lagringen i bunnen, men ser av bruken vår til nå at det må til for lengre turer.