Eikesdalsvatnet med packraft

Eikesdalsvatnet med packraft-Packraft Norge

INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 7 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Lett
  • Fysisk: Lett

Eikesdalsvatnet ligger mellom Sunndalsøra og Åndalsnes i Møre og Romsdal, og byr på vakker natur med mektige fjell og fossefall. Veien inn til Eikesdalen går langs østsiden av vannet, men er lagt i tunnel deler av strekningen, mens vestsiden er øde for både trafikk og bebyggelse. Dette er ikke uten grunn da fjellsidene skyter loddrett opp av vannet og steinsprang forekommer ofte. Men noen steder er overgangen til fjellene litt mildere, og her finnes både fine leirplasser og en DNT-hytte (Hoemsbu).

Vannet er over 1,5 mil langt, så her er det muligheter for å variere turlengden en del. Man kan også fiske i vannet ved kjøp av fiskekort, eller bare nyte den fine utsikten. Man kan også lett kombinere padleturen med flere fjellturer.

TIPS

Ta av mot Eikesdalen og følg veien innover til vannet. Det er flere steder å ta ut fra for å begynne padleturen. Ved den nordlige enden av vannet ligger en brygge man kan bruke, ellers så finner man flere steder på vei sørover langs vannet. Eventuelt kan man også velge å kjøre hele veien inn til Eikesdalen og parkere der.

Hvis du vil ha en litt lenger tur kan du padle inn til Hoemsbu. Her kan du overnatte i trivelige omgivelser. Fra Hoemsbu kan du eventuelt gå videre innover i fjellet, for eksempel til Svartvassbu.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen er det bare å gå ned til vannet og sette i gang å padle. Det finnes flere fine leirplasser, så det er bare å velge hvor lang tur man ønsker. Vi har merket av et forslag til en fin leirplass på kartet.

Fra leirplassen padler man samme vei tilbake, eller fortsetter videre mot Hoemsbu om man ønsker en lenger tur.

God tur!

Turguide innsendt av: Oda Halle

instagram.com/oda.halle


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nitelva - fra Bjertnestangen til Lillestrøm-Packraft Norge
Nitelva - fra Bjertnestangen til Lillestrøm

Turlengde: 18 - 20 km
Varighet: 2-5 timer
Padling: Enkel
Fysisk: Enkel
Les mer
Packrafting ned Forra-Packraft Norge
Packrafting ned Forra

Turlengde:      
Varighet: 3 dager
Padling: Middels
Fysisk: Middels
Les mer
Nordmarka på langs, kryss og tvers med packraft-Packraft Norge
Nordmarka på langs, kryss og tvers med packraft

Turlengde:
Varighet: 3 - 5 dager
Padling: Middels
Fysisk: Middels
Les mer