INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 34 km
  • Varighet: 2-3 dager
  • Padling: Middels/Krevende
  • Fysisk: Middels

Veigdalen, på vestsiden av Hardangervidda har et unikt og vakkert landskap du ikke finner andre steder på Vestlandet. Veigdalen er lang, og relativt flat med store fjell rundt. Det er flere DNT hytter i Veigdalen, og på denne turen har vi lagt opp til at de som vil kan sove på hytte. Det er jo litt luksus, men om været ikke er topp kan det være veldig praktisk å tørke klær og få en natt innendørs.

På denne turen vil du være veldig avhengig av at det er et godt tilsig av vann. Midt på sommeren kan det rett og slett bli for tørt til at du får padlet noe særlig. Gode tidspunkt kan derfor være tidlig Juli (når det normalt sett fortsatt er snø som smelter høyere oppe) eller litt ut på høsten etter noen dager med mye regn på vidda.

Hjelm og vest er minimumskrav for en trygg gjennomføring av denne turen. Tørrdrakt og kasteline anbefales også.

TIPS

Fiskekort får du kjøpt på Vivelid Fjellstova

Dersom du vil overnatte på Vivelid kan det lønne seg å bestille rom på forhånd. Informasjon om tilbudet og kontaktinformasjon finner du her.

Dersom du vil overnatte på Hedlo kan det lønne seg å bestille rom på forhånd. Informasjon om tilbudet og kontaktinformasjon finner du her.

Dersom du vil overnatte på Hadlaskard (ubetjent) kan det lønne seg å bestille rom på forhånd. Informasjon om tilbudet og bestilling finner du her.

 

Rutebeskrivelse

Gå fra parkeringsplassen mot Viveli Fjellstova. Stien er godt brukt og lett å følge.

Fra Viveli følger du du stien videre mot Hedlo. Igjen er stien godt brukt og enkel å følge.

Følg stien videre mot Hadlaskard. Denne etappen er litt lenger, men stien er godt brukt og enkel å følge.

Ved Hadlaskard har vi lagt opp til å begynne padlingen på denne turen, men om vannføringen er god er det selvsagt mulig å følge stien videre opp til Åremot eller enda lenger. 

Når du setter packraften på vannet ved Hadlaskard vil det umiddelbart være noen små stryk. Her må du selv ta en vurdering på om du har ferdighetene til å padle de, eller om du må gå rundt. Vannstand vil spille inn på hvor vanskelige disse strykene er.

Etter de første strykene flater det ut litt, og du kan nyte turen nedover. Når du nærmer deg Hedlo igjen kommer det et parti med mange stryk, og noen må du gå rundt. Heldigvis er det stort sett åpent fjell langs elvebredden ved disse strykene, noe som gjør at det er raskt og enkelt å komme seg forbi.

Mellom Hedlo og Viveli har du er variert parti der deler av elva er flat og rolig og andre deler har relativt store stryk. Følg godt med og sjekk hva som kommer rundt svingen før dere padler videre. Noen av strykene er farlige å padle, men igjen er det relativt enkelt å gå rundt. 

Når du kommer til Viveli kan du velge å gå på land og pakke sammen her, eller du kan padle ned til brua du krysset på vei til Viveli fra parkeringsplassen. Det er relativt rolig ned dit, men ett stryk som kan by på utfordringer.

Det er ikke trygt å padle videre nedover, da kommer man raskt til Valursfossen som ikke er mulig å padle.

Følg stien tilbake til parkeringsplassen, så er turen over for denne gang. 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

746 reviews
84%
(628)
15%
(109)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars