INFORMASJON OM TUREN

  • Turlengde: 5 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Lett
  • Fysisk: Lett

Insta Mosevatnet er en kort og enkel, men veldig spennende tur. Folgefonna strekker seg helt ned i Insta Mosevatnet, og du kan derfor padle relativt nærme og oppleve breen fra en helt ny vinkel. Her er det gode muligheter for å ta helt unike bilder. Det er også enkelt å komme seg til Insta Mosevatnet, det går vei helt frem og er en parkeringsplass i enden av vannet. Det er også gode muligheter for å sette opp telt med utsikt til Folgefonna.

Husk at breen kan kalve når som helst. Det er livsfarlig å padle helt opp til isbreen.

 

 

Rutebeskrivelse

Parker bilen ved Insta Mosevatnet og sett packraften på vannet nedenfor. Padle innover mot andre enden av vannet. Du vil se Folgefonna strekke seg ned mot vannet.

Rett nedenfor isbreen er det en liten øy du kan padle rundt (avhengig av vannstand). Her er det fint å ta bilder. Husk at isbreen kan kalve når som helst. Du må derfor ikke padle for nærme, og det er ikke trygt å sette opp telt på øya.

Padle så tilbake samme vei som du kom til parkeringsplassen. Du kan eventuelt padle eller gå 500 meter videre og slå opp teltet med utsikt mot Folgefonna. Om været er fint anbefaler vi på det sterkeste en natt i telt slik at du kan oppleve solnedgang og soloppgang med utsikt over Folgefonna!

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

772 reviews
84%
(650)
15%
(113)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.