Informasjon om turen

 • Turlengde: 12 km
 • Varighet: 1-2 dager
 • Padling: Lett/Middels
 • Fysisk: Lett/Middels

Turen går inn Langedalen til kanten av Langedalsbreen (en del av Jostedalsbreen). Tilbaketuren gjennomføres med packraft ned Langedøla. Turen er totalt ca 12km og om vannføringen er god kan du padle ca 6km på tilbakeveien. Turen kan gjennomføres på 1 dag hvis man kommer tidlig i gang, men vi anbefaler en overnatting innerst i dalen. Det er noen stryk på denne turen, og hvor vanskelige de er avhenger veldig av vannstand. Følg med på elven på vei innover og merk deg steder hvor du ikke kan padle trygt og komfortabelt.

TIPS

Sov over på Nye Tungestølen Turisthytte. Mer informasjon finner du her.

Sjekk vår turguide for Austerdalselvi! Den har samme utgangspunkt og byr på spennende padling. Helt fantastisk fin tur som anbefales på det sterkeste.

Rutebeskrivelse

Følg stien innover fra Nystølen langs Langedøla. Etter 3-4 km går stien opp til venstre. Fortsett langs Langedøla innover. Du må krysse noen bekker, og vegetasjonen blir etter hvert noe tettere, men det skal være mulig å komme seg frem uten store problemer.

Innerst i dalen deler elva seg, og du kan se opp mot Langedalsbreen. Her passer det fint å sette opp camp, og du kan bruke resten av dagen på å utforske området, eller velge å padle tilbake til Nystølen. På veien tilbake til Nystølen vil elva stort sett være veldig fin og enkel å padle, selv for nybegynnere. Men det er en liten strekke med flere små stryk. Det er viktig å gå på land og se på hva som kommer før man tar en vurdering på om man vil padle eller gå rundt. Har man litt erfaring med å padle i elv og stryk bør det gå veldig greit, men husk at vannstand kan ha mye å si for vanskelighetsgrad.

Like etter Nystølen slår Langedøla seg sammen med Austerdalselvi. Det vil da være et lite stryk under ei bru - vær obs! Man må under ingen omstendigheter padle lenger en dette om man ikke har erfaring med elvepadling. Det kommer større stryk lenger nede i elva, og å padle videre nedover kan være farlig uten rett kunnskap og utstyr. 

Turguide innsendt av:Terje Valen Høihjelle

https://www.instagram.com/terjevh_photography

 


  Legg igjen en kommentar

  Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

  Nyhetsbrev

  Norwegian
  Norwegian
  ★ Produktomtaler

  Vi lar kundene våre snakke for oss!

  772 reviews
  84%
  (650)
  15%
  (113)
  1%
  (9)
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  E
  MRS Adventure X2
  Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
  MRS Adventure X2

  Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

  C
  Norseraft Viking
  Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
  Norseraft Viking

  Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

  Microraft Xl og Adventure XL

  Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

  lars

  S
  MRS Microraft L
  Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
  Fantastisk service!

  Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

  J
  MRS Microraft L
  Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
  5 stjerner er for lite.

  Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
  Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.