Packrafting gjennom Langedalen

Packrafting gjennom Langedalen-Packraft Norge

Informasjon om turen

  • Turlengde: 12 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Lett/Middels
  • Fysisk: Lett/Middels

Turen går inn Langedalen til kanten av Langedalsbreen (en del av Jostedalsbreen). Tilbaketuren gjennomføres med packraft ned Langedøla. Turen er totalt ca 12km og om vannføringen er god kan du padle ca 6km på tilbakeveien. Turen kan gjennomføres på 1 dag hvis man kommer tidlig i gang, men vi anbefaler en overnatting innerst i dalen. Det er noen stryk på denne turen, og hvor vanskelige de er avhenger veldig av vannstand. Følg med på elven på vei innover og merk deg steder hvor du ikke kan padle trygt og komfortabelt.

TIPS

Sov over på Nye Tungestølen Turisthytte. Mer informasjon finner du her.

Sjekk vår turguide for Austerdalselvi! Den har samme utgangspunkt og byr på spennende padling. Helt fantastisk fin tur som anbefales på det sterkeste.

Rutebeskrivelse

Følg stien innover fra Nystølen langs Langedøla. Etter 3-4 km går stien opp til venstre. Fortsett langs Langedøla innover. Du må krysse noen bekker, og vegetasjonen blir etter hvert noe tettere, men det skal være mulig å komme seg frem uten store problemer.

Innerst i dalen deler elva seg, og du kan se opp mot Langedalsbreen. Her passer det fint å sette opp camp, og du kan bruke resten av dagen på å utforske området, eller velge å padle tilbake til Nystølen. På veien tilbake til Nystølen vil elva stort sett være veldig fin og enkel å padle, selv for nybegynnere. Men det er en liten strekke med flere små stryk. Det er viktig å gå på land og se på hva som kommer før man tar en vurdering på om man vil padle eller gå rundt. Har man litt erfaring med å padle i elv og stryk bør det gå veldig greit, men husk at vannstand kan ha mye å si for vanskelighetsgrad.

Like etter Nystølen slår Langedøla seg sammen med Austerdalselvi. Det vil da være et lite stryk under ei bru - vær obs! Man må under ingen omstendigheter padle lenger en dette om man ikke har erfaring med elvepadling. Det kommer større stryk lenger nede i elva, og å padle videre nedover kan være farlig uten rett kunnskap og utstyr. 

Turguide innsendt av:Terje Valen Høihjelle

https://www.instagram.com/terjevh_photography

 


    Legg igjen en kommentar

    Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


    Også i Turguider

    Nøklevann rundt-Packraft Norge
    Nøklevann rundt

    Turlengde: 0 - 10 km
    Varighet: 1 dag
    Padling: Lett
    Fysisk: Lett
    Les mer
    Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge
    Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

    Turlengde: 0 - 20 km
    Varighet: 1 dag
    Padling: Lett
    Fysisk: Lett
    Les mer
    Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
    Kobbelv med Packraft

    Turlengde: ca 50km luftlinje
    Varighet: 5-7 dager
    Padling: Lett/middels
    Fysisk: Middels/krevende
    Les mer