Øyhopping på Hvaler med packraft

Øyhopping på Hvaler med packraft-Packraft Norge

Informasjon om turen

Turlengde: 15 - 20 km
Varighet: 1-3 dager
Padling: Lett/Middels
Fysisk: Lett/Middels

Skjærgården i Østfold og spesielt i området rundt Hvaler byr på flott kystnatur med frodig dyreliv. Distansene mellom øygruppene gjør packraft til det perfekte transportmiddel for øyhopping på Hvaler.

Ettersom man vil padle utaskjærs vil man være spesielt utsatt for vær og vind. Det er derfor viktig å planlegge padleruten nøye og følge med på værmeldingene for området før du starter turen.

Man kan selvsagt legge opp ruten slik man selv ønsker. Vi padlet omlag 15 km og var innom de fleste øyene sør-vest for Kirkøy. Da har man riksgrensen bare noen kilometer lengre øst og man kan faktisk se Koster i horisonten.

Rutebeskrivelse

Ved Prestegårdsskogen er det fine parkeringsmuligheter. Herfra er det mulig å ta sekken på ryggen og gå til Storesand strand for å sjøsette packraften der.

Derfra kan man padle mot Sildevika før man krysser over til Nordre Lauer, og derfra videre til Fløyholmen via Pereskjær. Fra Fløyholmen kan man padle videre mot Fløyhholmfluene, Hytteskjæra og Rognaflaket. Her i området er det mange små øyer og viker som kan være spennende og undersøke. 

Herfra kan man padle videre mot Lyngholmen og Sauholmen, for så og fortsette mot Børholmen, Lille- og Store- Ellingholmen og Tareholmen før man kan gå i land i båthavna for deretter og fortsette til fots tilbake til bil eller kollektiv. 

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nøklevann rundt-Packraft Norge
Nøklevann rundt

Turlengde: 0 - 10 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

Turlengde: 0 - 20 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
Kobbelv med Packraft

Turlengde: ca 50km luftlinje
Varighet: 5-7 dager
Padling: Lett/middels
Fysisk: Middels/krevende
Les mer