Informasjon om turen

  • Turlengde: 30 km
  • Varighet: 1-3 dager
  • Padling: Lett/Middels
  • Fysisk: Lett/Middels

For mange er Telemark og Vestfold ukjent for sine padlemuligheter. Ruten fra Siljan til Farris er en rute som er lite kjent, men som byr på flotte naturopplevelser i rå og fenomenale omgivelser. Ruten er på omlag 3 mil, men man kan naturligvis starte og avslutte andre steder enn hva som beskrives her. Dette er en perfekt helgetur med enten en eller to overnattinger i Farris.

Ruten inneholder noen stryk som kan være nødvendig å gå forbi avhengig av ferdighetsnivå og vannføring

Padlingen i Farrisvannet er på stort åpnet vann og man er derfor utsatt for vær og vind. Det anbefales å sjekke værmeldingen og vurdere hvorvidt meldt motvind eventuelt kan bli for kraftig.

Rutebeskrivelse

Til Siljan kommer du fra riksvei 32 mellom Skien og Lågendalen. Turen starter ved broen i Siljan sentrum. 

Derfra følger man Siljanelva helt frem til vannet Gorningen. Videre fra Gorningen til Gorningdammen tilbakelegger man ca 2,3km og man må krysse selve dammen ti fots. Den gamle tømmerrenna viser veien videre til vannet Lauv. Ved enden av Lauv må man igjen ta packraften på ryggen og gå til Lakssjøen. Her kan det være smart å gå rett øst og følge åkrene og etter hvert veien helt ned til Kistefossen. Der ligger en fin sandstrand som utgjør et godt egnet sted for å sjøsette packraften nok en gang.

Selve Lakssjøen er ca. 1,3 km og går over til Siljanelva som man kan følge hele veien ned til starten til Farrisvannet. Etter ca. 600m kommer man til et lite stryk som kan padles før elven fortsetter.

Ved enden av Siljanelva ved Maurtangen krysser man fylkesgrensen mellom Telemark og Vestfold og padler inn i Farris. Derfra kommer vi til Skottangen, og så Roppastad. Her begynner de gode teltplassene å gjøre seg virkelig synlige. 

Videre kan man sette kursen mot Ono, for så å følge østsiden av Farris sør. Man passerer da etter hvert Onoøya før man til slutt kommer til Gopledal. Her er det en fin parkeringsplass og eventuelt en gåtur på omlag 2 km før man kommer til muligheter for kollektiv transport.

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

622 reviews
84%
(523)
15%
(91)
1%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

A
Norseraft Viking
Andre Pedersen (Tønsberg, Vestfold og Telemark, Norway)
Motstand ingen hindring

Nå starter sesongen! Packraften skal ta oss til de mest bortgjemte vanna, over de bratteste klipper og sørge for mange gode eventyr :)