Informasjon om turen

  • Turlengde: 40 km
  • Varighet: 3-5 dager
  • Padling: Lett/Middels
  • Fysisk: Middels/Krevende

Utforsk Sølendalen og Spekedalen med packraft, så får du oppleve norsk natur fra sin beste side. Dette vakre området ligger nord i Rendalen, i Hedmark fylke. Dette er en virkelig klassisk packrafting tur der du får padlet mange kilometer med rolig elv!

Fra Vesle Sølensjøen og ned til Sølen er det ganske populært å padle kano, og det er noen fine leirplasser. Man vil padle gjennom Lille Sølensjø naturreservat på turen. Der er det mye fugleliv, og det er også en del bever langs hele elva.Det er gode muligheter for å få både ørret, harr og gjedde i vassdraget.

For å gjøre turen kortere kan man også velge å starte på enten Skjellåvollen eller Storlægda, eller ved Ingiersvollen for å gjøre turen lenger. Det er gode muligheter for telt, gapahuk og tarp på veien. 

Turen gjennomføres enklest ved at man benytter to biler. Kjør grusveien (bomvei) over fjellet til Fiskevollen og sett en bil der. Kjør så tilbake til bygda og ta en ny grusvei til Spekedalssetra. Beregn ca 1,5t kjøre fra Fiskevollen til Spekedalssetra.

Husk Fiskekort!

Tips

Fiskekort kjøpes her

Rutebeskrivelse

Avhengig av hvor høy vannstanden er må du trolig gå noen km langs elva fra Spekedalssetra før det blir mulig å padle. Ellers er mye stilleflytende og buktende elv, spesielt etter Storlægda.

Er det veldig lav vannføring, kan det hende at store deler av Speka (mellom Spekedalssetra og Storlægda) ikke er egnet for padling, grunnet mange små stryk med steiner.

Når man kommer til Sølensjøen kan man velge om man vil padle eller gå de siste km på en sti som går langs vannet. Ved god vannføring skal det være mulig å klare seg med 5km eller mindre til fots på hele turen. Det betyr ca 35km padling gjennom flott natur.

Turguide innsendt av: Terje Valen Høihjelle

https://www.instagram.com/terjevh_photography

 


1 Svar

Lars Weyer Andreassen
Lars Weyer Andreassen

juli 04, 2019

Hei! Planlegger å inkludere dette strekket i en lengre tur. Vil da komme fra Raudsjødalen.
Lurer på om terrenget/vegetasjonen her egner seg best for hengekøye eller telt?
Ikke sikkert dere reflekterte noe rundt dette, men har ei ny hengekøye som jeg har fryktelig lyst
til å bruke på turen;)
mvh
Lars

Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

531 reviews
84%
(444)
15%
(79)
2%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Super kompakt! Behagelig! Digger lommene!

Se den i aksjon på #inflatablebushmen

Kan absolutt anbefales.

God og rask service før bestilling. Fikk avklart behov vedr årer og størrelse før bestilling. Rask levering også. Flott packraft som har fungert for to voksne og to små daschertisper på små dagsturer. Ikke prøvd lagringen i bunnen, men ser av bruken vår til nå at det må til for lengre turer.

Veldig morsom båt.
Satt på de oppblåsbare putene, men de gled litt unna slik at jeg ble litt for mye bakover bøyd under padlingen. Ellers topp.