Informasjon om turen

  • Turlengde: 40 km
  • Varighet: 3-5 dager
  • Padling: Lett/Middels
  • Fysisk: Middels/Krevende

Utforsk Sølendalen og Spekedalen med packraft, så får du oppleve norsk natur fra sin beste side. Dette vakre området ligger nord i Rendalen, i Hedmark fylke. Dette er en virkelig klassisk packrafting tur der du får padlet mange kilometer med rolig elv!

Fra Vesle Sølensjøen og ned til Sølen er det ganske populært å padle kano, og det er noen fine leirplasser. Man vil padle gjennom Lille Sølensjø naturreservat på turen. Der er det mye fugleliv, og det er også en del bever langs hele elva.Det er gode muligheter for å få både ørret, harr og gjedde i vassdraget.

For å gjøre turen kortere kan man også velge å starte på enten Skjellåvollen eller Storlægda, eller ved Ingiersvollen for å gjøre turen lenger. Det er gode muligheter for telt, gapahuk og tarp på veien. 

Turen gjennomføres enklest ved at man benytter to biler. Kjør grusveien (bomvei) over fjellet til Fiskevollen og sett en bil der. Kjør så tilbake til bygda og ta en ny grusvei til Spekedalssetra. Beregn ca 1,5t kjøre fra Fiskevollen til Spekedalssetra.

Husk Fiskekort!

Tips

Fiskekort kjøpes her

Rutebeskrivelse

Avhengig av hvor høy vannstanden er må du trolig gå noen km langs elva fra Spekedalssetra før det blir mulig å padle. Ellers er mye stilleflytende og buktende elv, spesielt etter Storlægda.

Er det veldig lav vannføring, kan det hende at store deler av Speka (mellom Spekedalssetra og Storlægda) ikke er egnet for padling, grunnet mange små stryk med steiner.

Når man kommer til Sølensjøen kan man velge om man vil padle eller gå de siste km på en sti som går langs vannet. Ved god vannføring skal det være mulig å klare seg med 5km eller mindre til fots på hele turen. Det betyr ca 35km padling gjennom flott natur.

Turguide innsendt av: Terje Valen Høihjelle

https://www.instagram.com/terjevh_photography

 


1 Svar

Lars Weyer Andreassen
Lars Weyer Andreassen

juli 04, 2019

Hei! Planlegger å inkludere dette strekket i en lengre tur. Vil da komme fra Raudsjødalen.
Lurer på om terrenget/vegetasjonen her egner seg best for hengekøye eller telt?
Ikke sikkert dere reflekterte noe rundt dette, men har ei ny hengekøye som jeg har fryktelig lyst
til å bruke på turen;)
mvh
Lars

Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

621 reviews
84%
(522)
15%
(91)
1%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

A
Norseraft Viking
Andre Pedersen (Tønsberg, Vestfold og Telemark, Norway)
Motstand ingen hindring

Nå starter sesongen! Packraften skal ta oss til de mest bortgjemte vanna, over de bratteste klipper og sørge for mange gode eventyr :)