Informasjon om turen

  • Turlengde: 14 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett

Elva Atna har sitt utspring i Rondane Nasjonalpark. Den øvre delen av elva er også kjent som Døråa. Turen byr på padling i en liten, men teknisk elv, gjennom fantastisk vakkert landskap. Rondane Nasjonalpark kan by på et rikt dyreliv, så ikke bli overrasket om en elg plutselig krysser elva. Det kan lønne seg å dra på denne turen når det fortsatt er litt smeltevann i elva, eller etter en periode med mye regn.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i teknisk elv der det er gode muligheter for en liten svømmetur anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Ta en natt på Dørålseter Turisthytte.

Sjekk vannstand her. Det bør være minimum 10 m³/s for å ta turen.

Det finnes flere andre fine turer med Packraft i nærområdet!

RUTEBESKRIVELSE

Sett bilen på parkeringsplassen ved Dørålseter. Følg stien fra Dørålseter Turisthytte langs elva til den tar av opp mot Dørålsvatnet. Her er du klar for å sette ut Packraften og begynne  en utrolig morsom liten tur tilbake mot utgangspunktet.

Elva er relativt rasktflytende, og det vil være mange små stryk på rekke og rad nedover. Så langt oppe er det ikke spesielt mye vann i Atna men det er nok av stein så det lønner seg å være forberedt på at du må padle aktivt.

Etter en stund vil du nærme deg Bergedalsbekken på høyre side, og det er på tide og gå på land. Gå på land på venstre side og følg stien forbi strykene. Dette er den samme stien du gikk på innover, og gåturen er totalt på ca 1 km.

Når du har passert strykene kan du få packraften på elva igjen og fortsette ned mot Dørålseter. Igjen vil det være mange små og tekniske stryk, og mye stein i elva. Ved Dørålseter er turen ferdig og det kan være deilig å slappe av en natt på turisthytta og får tørket litt klær og utstyr, eller eventuelt bare ta seg en middag før man drar hjemover.

Turguide innsendt av: Lars Korvald

http://larskorvald.com/

 


1 Svar

Gunnar Vangberg
Gunnar Vangberg

september 10, 2021

Ble svært inspirert av denne videoen!
Padlet samme strekket med en kompis i helga på rundt 14 kubikkmeter. Frisk padling, krevende fordi det var mye trær som stakk ut i elva (eller egentlig gikk elva litt inn i skogen). Jeg padlet mye elv for over 20 år siden, kompisen er helt nybegynner og fikk seg et par svømmeturer. Nydelig natur, flott opplevelse. Men husk, det er risikabelt å ende opp i trær! Vi bar hele juvet, nærmere rekognosering viste at vi kunne padlet de nederste delene.
Takk for inspirasjonen, anbefales til andre.

Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

772 reviews
84%
(650)
15%
(113)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
E
MRS Adventure X2
Eivind Tandberg-Beltran (Hakadal, Viken, Norway)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

C
Norseraft Viking
Cang Ho (Drammen, Viken, Norway)
Norseraft Viking

Super service. Godt gjennomtenkt produkt. Setene kan festes med borrelås. God størrelse på ryggstøtte og sete så du sitter meget godt. Raften går godt på vannet. Veldig god benplass for meg på 175 cm. Plass til sekk foran bena. Spruttrekket går langt opp i rygg og kan strammes igjen. Har kun prøvd kipara char 265 tidligere. Denne har litt større sittepute og ryggpute som gjør den litt mer komfortabel. Likte borrelås på sete som gjør at den sitter fast ved padling og bæring. Veldig fornøy med å handle her, så anbefales på det varmeste👍😊

Microraft Xl og Adventure XL

Testa Microraft xl (en seter) og Adventure xl (to seter) i noen dager her på Voss. I fjellvann, bekker og stryk. Først og fremst veldig gøy og et helt genialt turprodukt. Tåler masse juling og er lett å fylle med medbrakt pumpepose. Litt uvant i begynnelse, litt sånn vinglepetter men med rett last. Litt tyngde framme og den går rett og fint. Et tips er også å sitte litt tilbakelent,,syns båten fikk mer kontakt med vannet og var lettere å padle. En drøm av en båt. lett i vekt,utrolig stabil og artig i rennende vann. Anbefales veldig. Løp og kjøp.

lars

S
MRS Microraft L
Stein-Ivar (Tromsdalen, Troms og Finnmark, Norway)
Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

J
MRS Microraft L
Jon Farmen (Oslo, Oslo County, Norway)
5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.