⭐Fri frakt ved kjøp av Packraft

⭐3 års garanti

⭐Norges største utvalg

0

Handlevognen er tom

Informasjon om turen

  • Turlengde: 14 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett

Elva Atna har sitt utspring i Rondane Nasjonalpark. Den øvre delen av elva er også kjent som Døråa. Turen byr på padling i en liten, men teknisk elv, gjennom fantastisk vakkert landskap. Rondane Nasjonalpark kan by på et rikt dyreliv, så ikke bli overrasket om en elg plutselig krysser elva. Det kan lønne seg å dra på denne turen når det fortsatt er litt smeltevann i elva, eller etter en periode med mye regn.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i teknisk elv der det er gode muligheter for en liten svømmetur anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Ta en natt på Dørålseter Turisthytte.

Sjekk vannstand her. Det bør være minimum 10 m³/s for å ta turen.

Det finnes flere andre fine turer med Packraft i nærområdet!

RUTEBESKRIVELSE

Sett bilen på parkeringsplassen ved Dørålseter. Følg stien fra Dørålseter Turisthytte langs elva til den tar av opp mot Dørålsvatnet. Her er du klar for å sette ut Packraften og begynne  en utrolig morsom liten tur tilbake mot utgangspunktet.

Elva er relativt rasktflytende, og det vil være mange små stryk på rekke og rad nedover. Så langt oppe er det ikke spesielt mye vann i Atna men det er nok av stein så det lønner seg å være forberedt på at du må padle aktivt.

Etter en stund vil du nærme deg Bergedalsbekken på høyre side, og det er på tide og gå på land. Gå på land på venstre side og følg stien forbi strykene. Dette er den samme stien du gikk på innover, og gåturen er totalt på ca 1 km.

Når du har passert strykene kan du få packraften på elva igjen og fortsette ned mot Dørålseter. Igjen vil det være mange små og tekniske stryk, og mye stein i elva. Ved Dørålseter er turen ferdig og det kan være deilig å slappe av en natt på turisthytta og får tørket litt klær og utstyr, eller eventuelt bare ta seg en middag før man drar hjemover.

Turguide innsendt av: Lars Korvald

http://larskorvald.com/

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian