Informasjon om turen

  • Turlengde: 14 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett

Elva Atna har sitt utspring i Rondane Nasjonalpark. Den øvre delen av elva er også kjent som Døråa. Turen byr på padling i en liten, men teknisk elv, gjennom fantastisk vakkert landskap. Rondane Nasjonalpark kan by på et rikt dyreliv, så ikke bli overrasket om en elg plutselig krysser elva. Det kan lønne seg å dra på denne turen når det fortsatt er litt smeltevann i elva, eller etter en periode med mye regn.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i teknisk elv der det er gode muligheter for en liten svømmetur anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Ta en natt på Dørålseter Turisthytte.

Sjekk vannstand her. Det bør være minimum 10 m³/s for å ta turen.

Det finnes flere andre fine turer med Packraft i nærområdet!

RUTEBESKRIVELSE

Sett bilen på parkeringsplassen ved Dørålseter. Følg stien fra Dørålseter Turisthytte langs elva til den tar av opp mot Dørålsvatnet. Her er du klar for å sette ut Packraften og begynne  en utrolig morsom liten tur tilbake mot utgangspunktet.

Elva er relativt rasktflytende, og det vil være mange små stryk på rekke og rad nedover. Så langt oppe er det ikke spesielt mye vann i Atna men det er nok av stein så det lønner seg å være forberedt på at du må padle aktivt.

Etter en stund vil du nærme deg Bergedalsbekken på høyre side, og det er på tide og gå på land. Gå på land på venstre side og følg stien forbi strykene. Dette er den samme stien du gikk på innover, og gåturen er totalt på ca 1 km.

Når du har passert strykene kan du få packraften på elva igjen og fortsette ned mot Dørålseter. Igjen vil det være mange små og tekniske stryk, og mye stein i elva. Ved Dørålseter er turen ferdig og det kan være deilig å slappe av en natt på turisthytta og får tørket litt klær og utstyr, eller eventuelt bare ta seg en middag før man drar hjemover.

Turguide innsendt av: Lars Korvald

http://larskorvald.com/

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev

Norwegian
Norwegian
★ Produktomtaler

Vi lar kundene våre snakke for oss!

502 reviews
83%
(419)
15%
(75)
2%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
MRS Adventure X2

Flott packraft. Utrolig anvendelig, og tåler juling. Lett å manøvrere. Fylles med luft på 7-8 minutter. Tømmes for luft på et par minutter. Rulles sammen enkelt til en rull som passer i en 40-45 liters sekk, eller bak på sekken. Sammen med en sammenleggbar åre, så får du potensielt alt i en sekk. Bruker du kajakkåre, så kan denne være ganske effektiv. NB! Padler du alene så bestill raft med spruttrekk. Ellers vil du bli våt. Spruttrekket fungerer veldig godt, og kan fjernes fullstendig på under 1 minutt. Er man to, så blir det padling med kano - åre, og da blir bevegelser slik at man unngår vannsprut. Har padlet gjennom hele nordmarka med denne alene, og det er absolutt en ny måte å oppleve naturen på. Er til og med mulig å prøve seg på noen lette stryk. Setene er komfortable, og enkelt å justere fra 2 brukere til 1. Plassen er tilstrekkelig til 2 med bagasje, og det er meget enkelt å feste sekk på baug, eller akterut, hvis man har sekk med festekroker. Vanskelig å finne negative trekk ved denne - det må i så fall være at den lave vekten gjør fremdrift og retningsstabilitet noe dårligere enn en tyngre farkost.

5 stjerner er for lite.

Har aldri vært borti bedre, raskere og trivligere kundeservice.
Og kjøpet av båt, har vært en av de beste investeringene jeg har gjort.

Fantastisk service!

Fikk en fantastisk service og oppfølging helt fra første kontakt til levering. Gleder meg til å ta packraften i bruk ;)

Meget fornøyd. Lett å håndtere. Enkel å ta med hvor en vil.

Kan absolutt anbefales.

God og rask service før bestilling. Fikk avklart behov vedr årer og størrelse før bestilling. Rask levering også. Flott packraft som har fungert for to voksne og to små daschertisper på små dagsturer. Ikke prøvd lagringen i bunnen, men ser av bruken vår til nå at det må til for lengre turer.