Øvre Atna - Packrafting gjennom Rondane

Øvre Atna - Packrafting gjennom Rondane-Packraft Norge

Informasjon om turen

  • Turlengde: 14 km
  • Varighet: 1-2 dager
  • Padling: Middels
  • Fysisk: Lett

Elva Atna har sitt utspring i Rondane Nasjonalpark. Den øvre delen av elva er også kjent som Døråa. Turen byr på padling i en liten, men teknisk elv, gjennom fantastisk vakkert landskap. Rondane Nasjonalpark kan by på et rikt dyreliv, så ikke bli overrasket om en elg plutselig krysser elva. Det kan lønne seg å dra på denne turen når det fortsatt er litt smeltevann i elva, eller etter en periode med mye regn.

Hjelm og vest er et minimum for denne turen, men ettersom du vil padle i teknisk elv der det er gode muligheter for en liten svømmetur anbefaler vi også på det sterkeste at du bruker tørrdrakt og har med kasteline.

TIPS

Ta en natt på Dørålseter Turisthytte.

Sjekk vannstand her. Det bør være minimum 10 m³/s for å ta turen.

Det finnes flere andre fine turer med Packraft i nærområdet!

RUTEBESKRIVELSE

Sett bilen på parkeringsplassen ved Dørålseter. Følg stien fra Dørålseter Turisthytte langs elva til den tar av opp mot Dørålsvatnet. Her er du klar for å sette ut Packraften og begynne  en utrolig morsom liten tur tilbake mot utgangspunktet.

Elva er relativt rasktflytende, og det vil være mange små stryk på rekke og rad nedover. Så langt oppe er det ikke spesielt mye vann i Atna men det er nok av stein så det lønner seg å være forberedt på at du må padle aktivt.

Etter en stund vil du nærme deg Bergedalsbekken på høyre side, og det er på tide og gå på land. Gå på land på venstre side og følg stien forbi strykene. Dette er den samme stien du gikk på innover, og gåturen er totalt på ca 1 km.

Når du har passert strykene kan du få packraften på elva igjen og fortsette ned mot Dørålseter. Igjen vil det være mange små og tekniske stryk, og mye stein i elva. Ved Dørålseter er turen ferdig og det kan være deilig å slappe av en natt på turisthytta og får tørket litt klær og utstyr, eller eventuelt bare ta seg en middag før man drar hjemover.

Turguide innsendt av: Lars Korvald

http://larskorvald.com/

 


1 Svar

Gunnar Vangberg
Gunnar Vangberg

september 10, 2021

Ble svært inspirert av denne videoen!
Padlet samme strekket med en kompis i helga på rundt 14 kubikkmeter. Frisk padling, krevende fordi det var mye trær som stakk ut i elva (eller egentlig gikk elva litt inn i skogen). Jeg padlet mye elv for over 20 år siden, kompisen er helt nybegynner og fikk seg et par svømmeturer. Nydelig natur, flott opplevelse. Men husk, det er risikabelt å ende opp i trær! Vi bar hele juvet, nærmere rekognosering viste at vi kunne padlet de nederste delene.
Takk for inspirasjonen, anbefales til andre.

Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.


Også i Turguider

Nøklevann rundt-Packraft Norge
Nøklevann rundt

Turlengde: 0 - 10 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte-Packraft Norge
Krusetertjern til Fremre Erte og til Store Erte

Turlengde: 0 - 20 km
Varighet: 1 dag
Padling: Lett
Fysisk: Lett
Les mer
Kobbelv med Packraft-Packraft Norge
Kobbelv med Packraft

Turlengde: ca 50km luftlinje
Varighet: 5-7 dager
Padling: Lett/middels
Fysisk: Middels/krevende
Les mer