5 turer med Packraft du kan ta med familien

5 turer med Packraft du kan ta med familien

Skal du på tur med familien? Her er fem forslag til turer som gir flotte naturopplevelser og som vil være overkommelige for veldig mange, også med barn. Turene foregår hovedsakelig på flatt vann og i rolige elver. Hvor mye man må gå er varierende, men turene inneholder mye padling.

1. Fra Siljan til Gopledal i Farrisvannet

I Vestfold og Telemark fylke finner vi det flotte Farrisvannet. Dette er en perle som er veldig populær å utforske med kano, og med Packraft kan du også enkelt inkludere Siljanelva i turen. Farris er full av Abbor, og du kan velge og vrake i flotte teltplasser. Denne turen er perfekt for deg som skal ha med barn, for her får de garantert fisk!

Turguide:Packraft fra Siljan til Gopledal i Farrisvannet

PACKRAFT FRA SILJAN TIL GOPLEDAL I FARRISVANNET

2. Nordmarka Classic

Nordmarka Classic er en rute som er vel utprøvd med kano, men som kanskje passer enda bedre til packraft. Denne ruten krysser Nordmarka på langs, fra Grua i Oppland til Maridalen i Oslo. Dette er en perle av et padleeventyr med uendelige fiskemuligheter, flotte leirplasser og ikke minst en nydelig natur som passer perfekt til packraft.

Turguide:Packrafting gjennom Nordmarka (Nordmarka Classic)

PACKRAFTING GJENNOM NORDMARKA (NORDMARKA CLASSIC)

3. Losbyvassdraget

Losbyvassdraget finenr du i hjertet av Østmarka, like utenfor Oslo. Østmarka byr på flott natur med mange tur- og padlemuligheter. Med utallige fiskemuligheter, leirplasser og spennende vann er Losbyvassdraget et padleeldorado som er perfekt for en packraft. Her gir du barna opplevelser for livet!

Turguide: Losbyvassdraget med Packraft

LOSBYVASSDRAGET MED PACKRAFT

4. Etne

Elva Etne ligger i Valdres, like vest for Langsua Nasjonalpark, og renner gjennom Øystre Slidre, Nord-Aurdal og Etnedal. Området elva renner gjennom er en stølsvidde, som betyr at det er et stort nettverk av grusveier og broer som krysser elva på grunn av stølsdrift. Dette gir muligheter for å tilpasse turen slik man ønsker. Elva er stilleflytende med buktende svinger i store deler av strekket mellom Storeskag og innsjøen Etnsenn. Det er brukbart fiske i elva, så det anbefales å ta med fiskestang. 

Turguide: Etne med Packraft

ETNE MED PACKRAFT

5. Insta Mosevatnet

Insta Mosevatnet er en kort og enkel, men veldig spennende tur. Folgefonna strekker seg helt ned i Insta Mosevatnet, og du kan derfor padle relativt nærme og oppleve breen fra en helt ny vinkel. Her er det gode muligheter for å ta helt unike bilder. Det er også enkelt å komme seg til Insta Mosevatnet, det går vei helt frem og er en parkeringsplass i enden av vannet. Det er gode muligheter for å sette opp telt med utsikt til Folgefonna.

Turguide: Insta Mosevatnet (Folgefonna) med Packraft

INSTA MOSEVATNET (FOLGEFONNA) MED PACKRAFT


Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de vises.

Nyhetsbrev